Nemsokára visszatérhet a Palm

A TCL Corporation szárnyai alatt lehet vásárolni többek között Alcatel és BlackBerry logós okoseszközöket, és már tavaly arról lehetett hallani, hogy a kínai óriás egy másik licence birtokában a Palm nevet is felélesztheti. A legendás PDA gyártó szabadalmai és a WebOS csapata kalandos úton, a HP-n keresztül az LG-nél kötöttek ki, úgyhogy nem érdemes az operációs rendszer visszatérésére számítani. A Palm névhasználati jogára ugyanakkor már évekkel ezelőtt lecsapott a TCL, és úgy tűnik, idén indul a brand nagy visszatérése. Akárcsak a BlackBerry esetében, ezúttal is a méltán népszerű Android operációs rendszer futhat a gépházban – ennek egyfelől a Google szerteágazó szolgáltatásai, másfelől pedig a Play Áruház óriási alkalmazásparkja az oka. Az iOS-en és az Androidon kívül ma már csak a fejlesztők érdektelensége miatt sem tud más mobilos OS igazán labdába rúgni.

Palm Pre 2
Az utolsó hírmondók egyike, a Palm Prē 2 [+]

Megjelenési dátumról ugyan még nem tudunk beszámolni, viszont az amerikai FCC-nél és a WiFi Alliance-nél felbukkant egy Palm Venture Group által benyújtott mobileszköz, hogy a megjelenéshez szükséges minősítéseket beszerezze. Az utóbbi adatlapjáról pedig kiderül: egy Android 8.1 Oreót futtató okostelefonról van szó, PVG100 kódnéven. Mivel a táblázat 2,4 GHz-es WiFi modemről beszél, 802.11b/g/n szabvánnyal, alighanem egy olcsóbb ajánlatról lehet szó. Ennél többet viszont nem lehet a most felbukkant adatokból kihámozni.

Azóta történt

  • Bemutatkozott az Alcatel 7

    Az ötös széria fölé számozva, de komoly újdonságok nélkül lepleződött be az új, 6 hüvelykes phablet.

  • Picike lesz az új Palm

    A TCL által birtokolt márkanév egy apró, de androidos készülékkel léphet újra piacra.

  • Maroknyi mobillal tért vissza a Palm

    Ami igazából nem is mobil, mert másik okostelefonnal kell együttműködnie. Viszont parányi, vízálló, rendben egybe lett rakva és tűéles a képe.

Előzmények

Hirdetés