Nexus 10 – 4 megapixeles kijelzővel

Iparági pletykák szerint október 29-én mutatja be a Google és a Samsung a Nexus 10 táblagépet, mely a világ legnagyobb felbontású és legmagasabb képpontsűrűségű megjelenítővel szerelt ajánlata lesz. A 2560 x 1600 képpontos kijelző több mint 4 millió egyedi pixel megjelenítésére képes, vagyis még az Apple retina kijelzős iPad sorozatán is messze túlmutat. A hüvelykenként 300 képpontot tartalmazó paneleket természetesen a Samsung Display készíti, melyek meghajtásáért négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro, vagy a Samsung saját Exynos processzorok felelnek. A Nexus 10 minden kétséget kizáróan az Apple iPad 4 és a Windows 8 táblagépek közvetlen kihívója lesz, de persze a sikere nagymértékben függ majd az árazástól is.

Azóta történt

  • Kijelzőhiánnyal küszködnek a gyártók

    A beszállítók képtelen megfelelő mennyiségű vékonyfilm tranzisztoros megjelenítők legyártására, mely a teljes iparág számára ellátási zavarokat okozhat.

  • Nexus 10 – papírforma szerint

    Az Egyesült Államokban tomboló hurrikán miatt csendben debütált a Samsung és Google kedvező árfekvésű, WQXGA megjelenítővel szerelt táblagépe.

  • Samsung mobilok hajlékony kijelzővel?

    A BBC News állítása szerint a dél-koreai óriás már jövőre piacra dobja első, flexibilis érintőkijelzővel szerelt okostelefonját.

Előzmények

Hirdetés