Nincs tovább a BlackBerry Classicnak

Elég fájdalmas hírek láttak napvilágot az utóbbi időben, hiszen az Egyesült Államok szenátusa megszavazta, hogy immár nem használnak kizárólagosan BlackBerry operációs rendszerrel ellátott telefonokat. Ennek talán az egyik következménye az, hogy a BB Classic gyártását befejezik a kanadaiak, ezt maga Ralph Pini jelentette be egy blogposzton keresztül: "a legnehezebb dolog elengedni a megszokott dolgokat és teret engedni az új időknek, amik nagyobb élményeket nyújtanak".

Blackberry Classic
[+]

Ugyan magának a bejegyzésnek meglehetősen szívszorító és nosztalgikus hatása van, a végére lazábbá válik: "folytatjuk a fejlesztést, hogy továbbra is megnyerő portfólióval rendelkezzük, a jövőben még érkeznek új okostelefonok". Pletykák már bőven vannak ezekkel kapcsolatosan, három modellre szinte biztosan lehet számítani, ezek mindegyikén Android szoftver fut majd, lesz sima érintőkijelzős, és lesz QWERTY gombossral szerelt változat is. A Classic mindenesetre frissül még majd a gyártó legújabb, 10.3.3 operációs rendszerére, ez elvileg augusztusban történik majd meg.

Előzmények

  • BlackBerry Priv - magánjellegű probléma

    A kanadai gyártó elvileg mindent beleadott és megalkotta a világ legbiztonságosabb androidos okostelefonját. Viszont attól, hogy biztonságos, még nem lesz jó ajánlat.

  • BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb

    A kanadaiak új készüléke minden eddiginél jobban ötvözi a klasszikus mobiltelefonok és az okostelefonok előnyeit, amivel nem tudni, mekkora felhasználói bázist céloznak meg.

  • BlackBerry Passport - okmány-iroda

    A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.

Hirdetés