Zseniálisan rakták össze a Nokia 6-ot

A JerryRigEverything YouTube-csatorna tulajdonosa ismét szétszedett egy mobilt, hogy másnak lehetőleg ne kelljen: ezúttal a Nokia 6 lelki világába engedett betekintést, általánosságban pedig azt derítette ki, hogy a HMD-nél nem adtak le a minőségből, remekül és átgondoltan konstruálták meg a Nokia 6-ot.

Nokia 6
Első blikkre nagyon minőséginek tűnik a Nokia 6, ennek pedig bőven van alapja [+]

A szétszedés természetesen ezúttal is a SIM-tálca kiszedésével kezdődött, legkönnyebben pedig a kijelzőt lehet cserélni: némi hőlégfúvózás, majd lehet is megközelíteni a kiszedővillával (illetve névjegykártyákkal) a forró kijelzőt, alulról. Természetesen fokozott óvatosság szükséges, a videó külön kiemeli, hogy elsőre nagyon keveseknek sikerül úgy kivenni egy hasonló megoldással installált kijelzőt, hogy az ne törjön el. Ha sikerült, rendkívül egyszerű a dolgunk, eltávolítjuk a felhevített ragasztóanyagot (ezekből nyilván újak szükségesek összerakás előtt), majd jöhet le a szalagkábel-csatlakozót tartó csavar és kinn is van a kijelző. A panel alatti gombot hasonló módon távolíthatjuk el, az akkumulátornak is van egy ilyen csatolófelülete, ezeket érdemes a lehető leghamarabb kioldani.

Aztán pedig látjuk a meglepetést: a hardveres komponenseket csavarral rögzített fémlap választja el a kijelzőpaneltől, aki találkozott LCD-típushibával a Nextbit Robinján, az tudja, hogy ez mennyire hasznos dolog. Nem mellesleg pedig a telefon merevségét is fokozza. A csavarokkal sem spóroltak: tizenkilencet kell kitekernie annak, aki mélyebbre kíván ásni. A fémlapra rögzítették a 3000 mAh kapacitású telepet, ami szintén rendkívül könnyen cserélhető a tavalyi mobilok többségéhez képest. A főpanelt hat darab csavar illeszti tökéletesen a készülékházra, ezen egyébként olyan csatlakozók vannak, mint az oldalsó gomboké, vagy a 3,5 milliméteres jack működéséért felelő. A kamera is külön porttal került rá, így ha véletlenül baja esik, szinte biztos, hogy olcsón és könnyen javítható lesz a probléma, ellentétben néhány konkurenssel.

A Nokia 6 belső komponensei lényegében egy fém-szendvicsben ücsörögnek
A Nokia 6 belső komponensei lényegében egy fém-szendvicsben ücsörögnek [+]

Ezen kívül lényegében csak az apróságok maradtak: egy-két apróbb segédpanel, illetve a jófajta, kör alakú rezgőmotor. Összességében az látszik a videón, hogy bár a Nokia 6 jóval drágább egy hasonló hardveres erővel bíró kínai mobilnál, az árazás nem csak a márkanévnek, hanem a jóval magasabb minőségnek is szól. Ennyire modern gyártástechnológia mellett kijelzőt nehéz lenne könnyebben szerelhetővé tenni, de ugyanez elmondható szinte az összes elemről, hatalmas dicséret jár ezért a HMD-nek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés