Nokia 770: Új irányvonal a Nokiánál

A 770 egy legfőképpen internetezésre kifejlesztett készülék. Bár alapvetően a Nokia 770 NEM mobiltelefon, ám a közeljövőben elérhető szoftverfrissítés segítségével már támogatni fogja a VoIP (Voice over IP) szolgáltatást.



A szoftverekből pedig garantáltan lesz bőven, ugyanis a Debian Linux alapú operációs rendszer minden változtatása „maemo” project néven szabad forráskódú, tehát ez azt jelenti, hogy bárki megszerezheti és kedvére módosíthatja azt. A Linux sokak szerint nem egy kiforrott rendszer a mobilkészülékekre, de ebben a példányban szinte minden szükséges programot megtalálhatunk, így például az Opera böngésző, Flash, RSS és PDF olvasó sem hiányozhat az arzenáljából.


Forrás: www.slashphone.com/


A 141x79x19 milliméter fizikai méretű és 230 grammú eszközön bőven elfér a hatalmas, 4 hüvelykes nem kevesebb, mint 800 x 480 pixeles érintő képernyő. Sajnos a belső memória mindössze 64 MB, amit szerencsére bővíthetünk RS-MMC kártyákkal. A vezeték nélküli kapcsolatról a Wi-Fi és a Bluetooth támogatás gondoskodik. A tervezett megjelenés időpontja 2005 harmadik negyedéve, a szoftverfrissítés, pedig 2006 elejére várható.


  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés