Nokia Cambridge kutatóközpont nyílt

A Nokia és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) a mobilitás jövőjének alakítása és a mindennapos életben hasznosítható alkalmazások fejlesztése céljából megnyitotta a Nokia Research Center Cambridge kutatóközpontot. A közös kutatóközpontban, amely a Nokia Research Center (kutatóközpont) és az MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL, Informatikatudományi és Mesterséges Intelligencia Laboratórium) együttműködéseként jött létre, az MIT és a Nokia kutatói egy nagy hatékonyságú kutatócsoportban csúcstechnológiájú kommunikációs technológiák kifejlesztésén dolgoznak együtt.

„Feladatunk olyan technológiák felderítését és kidolgozását foglalja magában, amelyek öt-tíz éven belül jelennek meg a piacon – amelyek nem csupán újdonságok, hanem valódi, tömeges igényt generálnak a fogyasztók és a vállalatok körében” mondta Dr. Bob Iannucci, a Nokia Research Center vezetője. „Az MIT tudományos és kutatási tapasztalatából, és a Nokia mobilitási és technológiai vezető szerepéből adódóan a közös munka a világ legnagyobb elméinek együttműködését jelenti, és a Nokia Research Center Cambridge a lenyűgöző újdonságok fejlesztésének műhelye lesz.”

A központ jelenleg olyan témákra koncentrál, amelyek egy szélesebb jövőkép alkotóelemei. Ebben a jövőképben a mobilkészülékek az informatikai, szolgáltató, perifériás, érzékelő, és egyéb készülékek „ökoszisztémájának” lesznek tagjai. A projektek célja, hogy a személyek, berendezések, és környezetek közötti, ösztönösebb interakció megteremtésével fokozzák az emberek hatékonyságát és javítsák életkörülményeiket. A projektek a háttérben működő számítógépes architektúrák kifejlesztésétől a szemantikus web kialakításáig és kihasználásáig terjednek. A ma még nyilvánosan nem elérhető, folyamatban lévő projektek könnyen igazi alkalmazásokká nőhetik ki magukat a következő évtizedben.


  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés