Nokia: Rengeteg érintőkijelzős és QWERTY mobil érkezik

A Nokia Capital Markets Day alkalmával a finn óriás az idei év eredményeiről beszélt, valamint a 2010-es termékpaletta összetételéről is számos részlet látott napvilágot, mely számos igen komoly változást igér, melynek első hatásai már a következő hat hónap során is érezhetőek lesznek, de igazán erős válaszlépésekre csak a jövő év második felében lehet számítani. Az idei év a Nokia számára csapnivalóra sikerült, hiszen a hálózati részleg hatalmas veszteségeit az igen gyenge készülékfelhozatal sem tudta ellensúlyozni: kevés volt az érintőkijelzős ajánlat, és azok kezelőfelülete is messze elmaradt a piac által diktált színvonal mögött. Jövőre azonban komoly változásokra lehet számítani a termékek terén, miközben a gyártó továbbra is azt reméli, hogy 2011-re már kétmilliárd euró nettó bevétele származhat az addigra már 300 milliósra bővülő online szolgáltatások felhasználói táborából.

Az egyik legfontosabb változás jövőre, hogy a Series 40 alapú készülékek aránya jelentősen csökkenni fog, melyek helyét a Symbian és a Maemo modellek veszik át. Az okostelefon termékpaletta több mint fele érintőkijelzős ajánlat lesz, melyek nagy része hardveres QWERTY gombsorral is rendelkezni fog, de emellett rengeteg QWERTY gombsorral szerelt érintőkijelző nélküli mobilra is számítani lehet. Szintén újdonság, hogy hamarosan a Nokia kínálatában is megjelennek a két SIM kezelésére is alkalmas modellek. A Symbian rendszer továbbra is igen fontos lesz a cég számára, mely a Symbian^3 platform bevezetésével már multitouch képességet, teljesen átdolgozott kezelőfelületet, több készenléti kijelzőt, és legalább háromszor gyorsabb működést ígér majd hardveres grafikus gyorsító bevetésével. Emellett a 2010 második felében bemutatásra kerülő Maemo 6 is komoly változásokat ígér, mely a Symbian^4 rendszerrel együtt egységes Nokia Qt platformon alapul majd.

A finn óriás hivatalosan is megerősítette, hogy jövőre lényegesen kevesebb, de sokkal jobb minőségű termékre lehet majd számítani, melyek között lesznek Series 40 alapú QWERTY gombsoros ajánlatok is, de emellett a Symbian rendszer is egyre olcsóbban lesz majd hozzáférhető, de ennél sokkal fontosabb, hogy a kezelőfelület sokkal kiforrottabb lesz, kevesebb kattintást igényel majd egy -egy művelet, miközben a legtöbb online szolgáltatás teljesen integrálva lesz. További információ az alábbi linken elérhető 51 MB méretű Nokia Capital Markets Day prezentációban található.


Jelentősen bővül az érintőkijelzős és QWERTY gombsoros modellek aránya.


Jövőre lényegesen kevesebb Series 40 mobil várható.


Nokia összeszerelő üzemek világszerte.


Értesítésekkel és látogatottsággal kapcsolatos statisztikák.


A digitális reklámkampányok szerepe folyamatosan erősödni fog.


Az olcsó készülékek iránti kereslet tovább fog növekedni.


2011-re jelentősen átrendeződhet a piac.


A Symbian^3 háromszor gyorsabb és sokkal egyszerűbben használható lesz.


A nyereség csupán 18 százaléka származik 100 eurónál drágább modellekből.


Kezelőfelület koncepció.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés