Hirdetés

Nyolcmagos Huawei processzor a láthatáron

Az elmúlt évek során a mobiltelefónia robbanásszerű fejlődésen esett át. Míg korábban a méteres LCD tévék nagy részén is csak a HD Ready felirat díszelgett, addigra manapság szinte minden csúcsmodell Full HD megjelenítővel bír, és habár a 2,3 GHz-es órajelen ketyegő négymagos Snapdragon 800 számítási teljesítménye nem is ér fel a több tízszeres fogyasztású Intel processzorokéval, az AnandTech mérései szerint az Adreno 330 már csupán felével-harmadával lassabb, mint az asztali Core i5 processzor HD 4000 grafikus gyorsítója. A verseny persze ezzel még nem ér véget, hiszen a Qualcomm mellett a többi ARM partner is igyekszik minél erősebb megoldásokkal előrukkolni, nemrég például Richard Yu, a Huawei vezetője erősítette meg egy valódi nyolcmagos megoldás fejlesztését.

A cégvezető egyelőre nem árult el pontos részleteket, így például a magok típusára sem utalt, de mivel a legerősebb csúcsmodellekbe kerül, így biztosra vehető, hogy Cortex-A15 alapokon nyugvó megoldás lesz. A Hisilicon K3V3 kapcsán azonban annyit elárult, hogy a maximális órajele 1,8 GHz lesz, a megfelelő grafikai élményről pedig egy 28 nanométeres gyártástechnológiával készülő Mali gyorsító fog gondoskodni. A processzor további érdekessége az integrált hővédelmi megoldás lesz, mely a számítási teljesítmény csökkentésével reagál az esetleges túlmelegedésre.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Ascend P6 - hatásos hatos

    Megrázta magát a Huawei, olyan masinát tettek le az asztalra, amiben minden tudásuk benne van. Állati szép, rettentő kezes, kiemelkedően minőségi készülék lett az Ascend P6.

Hirdetés