Okostelefon Akadémia 5.0 a viselhető eszközökről

A tavalyi évben zajlott négy darab sikeres alkalmat követően idén ismét jelentkezik a Telenor Okostelefon Akadémia, az első állomás témáját pedig a viselhető eszközök világa adja.

Iparági jóslatok szerint 2014 a hordható okos eszközök éve lesz, legyen szó akár okosszemüvegekről, okosórákról, vagy testedzéshez használható, egészségügyi vizsgálatra alkalmas, testen viselhető kütyükről. Mindezt alátámasztja a Mobile World Congress kiállításon díjat nyert Samsung Galaxy Gear Fit és a többi hasonló eszköz is, úgyhogy bár az év elején a CES-en még több gyártó is azt mondta, hogy idén csak puhatolózni fognak, úgy tűnik, hogy a dömping mégis elindult.

Az idei első Okostelefon Akadémiát a Google legmodernebb mobil kiegészítőjével, a Google Glass bemutatásával nyitja Maróy Ákos, az EU Edge alapítója, aki gyakorló okosszemüveg-felhasználóként remélhetőleg minden felmerülő kérdésre választ fog tudni adni. Ezt követően jómagam fogok beszélni az okos- és csatlakoztatott órákról, különös tekintettel a jelenlegi top készülékekre.  Az előadásomat követően Moós Gergely, a "Dagadt Köcsög" blog szerzője mutatja be az egészséggel kapcsolatos testre rögzíthető okos eszközöket, illetve azokat a fitneszpántokat, melyek a sportrajongók és az életmódváltást fontolgatók körében számíthatnak elsöprő sikerre. A még távolabbi jövőről sem elfeledkezve Kovács Tücsi Mihály, a Galaktika tudományos szerkesztője mesél a sci-fikben ábrázolt, ma még talán irreálisnak tűnő hordható eszközökről, és arról, hogy vajon mindebből mi valósulhat meg a közeljövőben. Az est végén a Momentán Társulat hozza forradalmi hangulatba a vendégeket: bemutatják, hogy miként zajlott volna 1848. március 15-e, ha a mai technológia már elérhető lett volna a forradalmárok számára.

Samsung Galaxy Gear Fit
Samsung Galaxy Gear Fit

Az előadások mellett a hagyományosnak számító Expo is várja a látogatókat a készülékgyártók az idei MWC-n bemutatott újdonságaival, többek között a Samsung most debütáló okostelefonjával, a Galaxy S5-tel, ami Magyarországon az Okostelefon Akadémián élőben is bemutatkozik.

Dátum: 2014. március 12. 18 óra 
Időpont: 18:00 - 23:00
Helyszín: Millenáris „D” csarnok (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.)

A rendezvény ingyenesen látogatható, ugyanakkor a belépés regisztrációhoz kötött; ehhez csupán egy emailt kell küldeni a részvételi szándék jelzésével az oa@eurolex.hu email címre. További információk az esemény Facebook oldalán olvashatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés