Olcsó óriás az Oukiteltől

Ha azt nézzük, milyen phabletet kapni ma 31 ezer forintért (ennyi az Oukitel U16 Max elővételben) vagy picit drágábban, (42 ezer forint lesz áprilistól), aligha egy nyolcmagos (MT6753), fémházas, 4000 milliamperórás termék jut az ember eszébe. Főleg nem egy olyan, amelyik hátlapjáról (annak is a nehezen elérhető, felső részéről) az ujjlenyomat-olvasó vagy a 13 megapixeles kamera sem hiányzik a dupla ledes villanóval, úgyhogy papíron az U16 Max a vékony pénztárca mellé vastag tudáslistát tesz.


[+]

Ha ehhez a 3/32 gigabájtos Samsung RAM/tárhely kombót is hozzávesszük, microSD bővítési lehetőséggel és Android 7.0 Nougaton alapú rendszerfelülettel, tényleg a már-már hihetetlen kategóriába lehet sorolni az egyébként majdnem tablet rubrikát is kipipáló masinát. A B20-as LTE sáv támogatása pedig olyan extra, amit idehaza is kamatoztatni lehet. A U16 Max legnagyobb szépséghibája? Az a bizonyos, 6 hüvelykes JDI LTPS panel mindössze 720 x 1280 pixeles, és ami képpontsűrűségből kevés, az tömegből sok: az Oukitel újdonsága 222 grammot nyom, de a 165,5 x 83,3 x 9,15 milliméteres ház sem épp apró, bár a fenti akkumulátor tekintetében az üzemidő várhatóan kiváló lesz.


[+]

Az alumínium ötvözet ház két SIM-et fogad be, az előlapra 5 megapixeles szenzor került. A 4000 milliamperórás akkumulátort 5V / 1,5A-es gyári töltő eteti. Mint mindig, ezen olcsó ajánlatról is csak próba közben fog kiderülni, hogy ami papíron ígéretes, a gyakorlatban mennyire meggyőző, legyen szó az összeszerelésről, a szoftverfelület rugalmasságáról vagy a funkciók és a kamera optimalizálásáról. Ennyiért mindenesetre tényleg jó ajánlatnak tűnik.

Előzmények

  • Újabb Oukitel K6000 érkezik

    A K6000 Plus Full HD kijelzőt, előlapi ujjlenyomat-olvasót, Android Nougat főverziót és persze gigászi akkumulátort kapott.

  • Oukitel U7 Plus - oUlcsó megoldás

    Az U7 Plus minden tekintetben belépő szintű phablet, nem is akar más lenni, annak viszont meglepően jó, az ára is ennek megfelelő, kivéve a remek ujjlenyomat-olvasót, mert az aránylag ritka ebben a műfajban.

  • Oukitel K7000 - túlélőkabát

    Kint rendkívül hideg van, az Oukitel K7000 külső tartozéka mégsem meleget, hanem a 2000 milliamperórás akkumulátor mellett 5000 milliamperórányi extra energiát áraszt. Íme az okostelefon, opcionális óriásteleppel.

  • Oukitel K6000 Pro - kínai telepes

    Továbbra is a bika akkumulátorokkal próbál hódítani az apró kínai cég, ezúttal a 6000 mAh-s telep lehet a fő hívószó. Legújabb mobiljuk sem sikerült rosszul, de határozottan erős a konkurencia is.

Hirdetés