Olcsóbb titánötvözetet használ a Samsung az Apple-nél

Zack Nelson azt is kiszámolta, hogy mennyivel.

Az iPhone Prók példáját követve titánkeretre váltott a Galaxy S24 Ultra, ám amíg a 15 Pro Max grade 5 titánötvözet kerete a dizájnváltoztatásokkal 19 gramm fogyást hozott, a Samsung újdonsága mindössze egy grammal lett könnyebb. Roppant erős és szívós ugyanakkor az alumíniumötvözetből készült váz, amihez öntött műanyaggal tapad a kemény titánötvözet keret, az S24 Ultra laposabb kivitele Gorilla Glass Armor kijelzővédő üveggel így strapabíróbb a korábbiaknál, plusz az IP68 védelem is adott a por és a víz ellen.

Az S24 Ultra titánkerete felülről
Az S24 Ultra titánkerete felülről [+]

Ez a legtöbb embernek elég információ lenne a 600 ezres telefon túlélőképességeit illetően, ám Zack Nelson szeret minden apró részletnek utánajárni, és ha az öngyújtólángos kijelzőhevítés nem lett volna elég, a stylusos mobilt szétkapta, a komponenseket eltávolította, majd a 6061 ötvözetű alumíniumkeretet leolvasztotta, hogy megnézze, mennyi titánt használ valójában a Samsung.

1,2 milliméteren a keret nagyjából olyan vastag, mint az iPhone 15 Pro Max szélein, viszont a Samsung 99,5%-ban tiszta, grade 2 titánötvözetet használ mintegy 3-5 dollár anyagköltségen, ami nagyjából háromszor olcsóbb a Pro Max-féle grade 5 titánötvözetnél, ahol az alumínium és vanádium hozzákeverése hoz keményebb kivitelt, 10-15 dolláros anyagköltségen. Ezek érdekes információk, ám hozzá kell tenni azt is, hogy amíg az iPhone 15 Pro Max megbukott Mr. Nelson hajlítópróbáján, az S24 Ultra viszont átment, úgyhogy egy dolog a költség és az elmélet, és másik a gyakorlat. Azért mindkét telefonra érdemes vigyázni.

Előzmények

Hirdetés