Olcsón megúszhatja a koronavírust a mobilpiac

Az IDC mindössze 11,9%-os visszaeséssel számol abban az esztendőben, amikor sokan az eladások bezuhanásával számoltak.

Egyik ország gazdaságának és vásárlókedvének sem tett jót az új típusú koronavírus, amely bizony komoly rányomta a bélyegét a mobileladásokra is. A piac mostanában ugyanakkor rendezni tűnik a sorait, és a tavaszi visszaesésre a nyár és az ősz komolyabb fogyasztói érdeklődéssel válaszolhat. Bár a hónap végéig tartó félévben az IDC elemzői 18,2%-os visszaeséssel számolnak 2019 első feléhez viszonyítva, a leszállítások végelszámolásban azonban csak 11,9% esnek majd vissza, számolgatják az analitikusok.

Kékben és fehérbenKékben és fehérben A Redmi K30i az egyik legkedvezőbb árú 5G-s telefon [+]

Mindez azért ígéretes (már ha valóban így is lesz), mert egyébként is stagnált a mobilpiac, majd jött a vírus és a recesszió, és ha így is csak egy telefon marad a gyártók nyakán az eladni kívánt tízből, akkor a jövő előnyös lehet. Az IDC különösebb meglepetést nem okoz a kijelentésével, miszerint az 5G-s telefonok lehetnek a rendeződő leszállítások katalizátorai, kiváltképp a megengedhetőbb árú darabok, amelyek mostanában kezdik elárasztani a piacot. A szektor egésze 1,2 milliárd okostelefon leszállításával zárhatja 2020-at, és az IDC az idei visszaesés után legalább 2025-ig növekedéssel számol.

Azóta történt

  • Tokkal, vonóval

    Hiába növekszik a hordható és vezetékmentes eszközök iránti kereslet, a kiegészítők piaca is meg fogja érezni a recessziót.

Előzmények

Hirdetés