Örülünk, Google?

A Google, pontosabban a mostani értelemben vett Google és a többi leányvállalat fölött tevékenykedő Alphabet Inc. fennállása legerősebb tőzsdei mutatóit ünnepli ezekben a percekben: soha ennyit nem értek a papírjai az amerikai NASDAQ értéktőzsdén. Nem véletlen: bár a szűk, ám annál hangosabb Nexus rajongói kör nem örült a referenciasorozat feladásának a drágább, Google márkás Pixel telefonokért, a tesztelői visszajelzések eddig roppant pozitívak. Nem csak a telefonok minőségét és teljesítményét dicsérik: úgy tűnik, tényleg hasznos a mindennapokban a Google Assistant és valóban sikerült előrelépni kamerás fronton. Mindkettő mögött komoly fejlesztések állnak: az új asszisztens a természetes nyelvek ismeretén, a gépi tanuláson és a Google mesterséges intelligenciáján alapszik, és sokkal személyesebb javaslatokkal tud előállni felhasználójának, amennyiben az a Google rendelkezésére bocsátja minden kapcsolódó személyes adatát. Nyilván ebben rejlik az Assistant kritikája is.

A Google saját márkájú termékcsaládja
Egybegyűlt a család: a Google Wifi, a Chromecast Ultra, a Google Home, a Pixel XL, a Pixel és a Daydream View (forrás: Google) [+]

A kamera algoritmusa úgyszintén tekintélyes mennyiségű gépi feldolgozással a háta mögött állít elő egyre jobb képeket, a teszek szerint érdemes a HDR+ módot állandóan bekapcsolva hagyni, mert nappal és éjszaka is remek képeket készít. Az idei, saját kameratesztünkből tudjuk, hogy a Nexus 6P is kiválóan teljesített ebben a tekintetben, és erre húz lapot a két Pixel. Az Alphabet kedden 821,49 dolláron zárt, szerdán viszont elérte a 829,81-es értéket is, és még nincs vége a napnak. Jegyezzük meg: a Google telefonok is profitálhatnak a Note7 piaci távozásából, bár sokan a Pixelekben már az iPhone-ok kihívóját vélik felfedezni.

Előzmények

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

Hirdetés