Összeadta a Meizu az iPhone-t és az S23-at

A Meizu 20 Pro olyan, mintha a legújabb Apple és Samsung mobil összebútorozott volna.

A kínai villanyautógyártó Geely nagyszabású eseményével egybekötve tért vissza a csúcskategóriás porondra a Meizu, melynek pár sikeres évét hányattatott sors váltotta, mígnem a mobilok közt is nagyszabású terveket szövögető EV brand kötelékébe nem került.

A Lync & Co 08 2024-ben érkezik
A Lync&Co 08 2024-ben érkezik (forrás: Geely / Autocar) [+]

Beszédes a járművek és a zsebkészülékek egyre szorosabb összhangjáról a tény, hogy a Flyme 10 mobilköntös mellett megmutatta magát a Flyme Auto fedélzeti rendszer legfrissebb változata és beköszönt a Lynk & Co 08 tisztán elektromos crossover is, a Volvo XC60 testvérmodellel közös platformon osztozkodva.


[+]

No de nem a 2024-re ígért négykerekű, hanem a máris megrendelhető Meizu okostelefonos hármas a lényeg, amiből a középső Pro modell kerül itt terítékre. Egyébként a telefon digitális slusszkulcsként és mindenféle fedélzeti beállítás távvezérlőjeként is bevethető lesz, oldalról és alulról pedig olyan, mintha egy iPhone-ra tekintene az ember. Egészen addig, amíg a lapos hátlapból egyenként kiemelkedő optikákat meg nem látja az ember, ami mindjárt a Galaxy S23-at idézi meg. Az inspirációforrás nyilvánvaló, alapvetően a dizájn jól áll a mindenes zászlóshajónak.


[+]

A vékony keretes előlapra 6,81"-es, 120 Hz-es, 1800 nites, ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval felvértezett, E6 sorozatú Super AMOLED panel került 1440 x 3200 pixel felbontáson és HDR10+ támogatással. Csúcspanelhez tophardver jár: mindhárom modellt Snapdragon 8 Gen 2-vel vértezték fel, a Pro pedig 12/128 GB-on nyit 4000 jüanos, azaz baráti, 202 ezer forintos áron, de a 12/512-es 4800 jüanos ára sem vészes európai szemmel (243 ezer forint). Megvan ennyiért ugyanis a 32 megapixeles szelfikamera és három quad-Bayer szűrős, 50 megapixeles hátlapi egység normál, ultraszéles (129 fokos látószög) és zoom szerepkörben (2x-es nagyítás).


[+]

A Flyme 10 felületű telefon 5000 mAh-s telepet kapott 80 wattos vezetékes és 50 wattos vezetékmentes töltés támogatásával, az 5G modem mellett pedig a WiFi 7 is megvan. A fakó arany, sötétszürke és ezüst kivitelben kínált Meizu 20 Pro nemzetközi elérhetőségéről nem esett szó, ám várhatóan a Geely alatt a Meizu óvatosan nyit és elsősorban a kulcsfontosságú kínai piacra, illetve a villanyautós márkával való összhangra fókuszál először.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés