Összefog a Sony és a Meizu

Egyelőre Kínában, de a döntés precedensértékű lehet.

A HTC és az LG már kiszállt a kisszámú okostelefont értékesítő, klasszikus brandek közül, a Sony azonban még versenyben van, ha ennek az eladási statisztikákban általában nincs is nyoma, mert annyira kicsi szeletét birtokolják az idézőjeles tortának. Úgy gondolta ezért a Japán márka, hogy legalábbis a kínai piacon (ahol a Google nincs jelen szolgáltatásaival), jó ötlet egy helyi partnerrel összefogni, hátha ez lendít az értékesítésen.


Az Xperia 1 III tesztasztalunkon [+]

A Sony partnere a Meizu lett, és az Xperia 1 III-tól kezdve a telefonjaira telepíthető lesz számos alkalmazás és szolgáltatás a Flyme androidos felület katalógusából, illetve néhányat gyárilag feldobnak a japánok később érkező telefonjaira. Idővel a kapcsolatot a két márka még szorosabbra fűzheti, az viszont még a jövő zenéje, hogy a Sony máshol is számít-e hasonló partneri összefogásra, akár a Meizuval, akár másik, eladási oldalon sikeresebb márkával.

Előzmények

  • Sony Xperia 1 III - az egyediség ára

    Dizájnelőnnyel és különleges zoomkamerával versenyez a Sony a VIP kategóriában.

  • Sony Xperia 10 III - ez még mindig egyedi

    Ha a felszereltséget és az árat nézzük, elvérzik a Sony középkategóriás ajánlata, a kamera sem lett az igazi, ám mégis van benne valami olyan stabilitás és egyediség, ami érdekes eszközzé teszi.

  • Egész kompakt lett a Meizu 18

    A gyártó idei csúcsszériája két változatban, megegyező hardveres képességekkel, de eltérő méretben és kamerarendszerrel muttakozott be.

  • Sony Xperia 5 II - kiskedvenc

    A Sony tulajdonképpen kompakt csúcsmodellnek szánta az Xperia 5 II-t, ami nagyjából össze is jött. A viszonylag kicsi, hagyományos és kifogástalan kialakítást pedig egy rakás, sokak által hiányolt funkcióval tették még vonzóbbá.

Hirdetés