Összeolvad a iStyle és az XMS

Péntek este részt vettünk életünk első Apple-közeli eseményén, melyről titkon azt hittük, hogy egy iPhone 6S/6C bemutató lesz a magyar újságíróknak, de viszonylag hamar kiderült, hogy valami egészen másról van szó. A rendezvény kezdetekor az XMS-üzletek tulajdonosa, Horváth András (Handrás) lépett színpadra, aki az almás cég imázsához hű stílusban beszélt arról, hogy hogyan építette fel a prémium Apple viszonteladói (APR) hálózatot, mely a webshop mellett két üzletet foglal magában. A felvezetés és némi Steve Jobs megemlékezés után be is jelentette, hogy az XMS-brand hamarosan megszűnik, mivel a hálózat fúzionál a Budapesten 4, Euróában pedig összesen 25 darab üzlettel rendelkező iStyle-lal.

András hangsúlyozta, hogy nem egy felvásárlásról, hanem egy egyesülésről van szó, hiszen az XMS mögött álló céget az iStyle nem vásárolta fel; ugyanakkor minden érték az iStyle-hoz megy, András pedig a cég hazai üzletvezetőjeként fog dolgozni, míg az ügyvezető Tamás Gábor marad, aki a színpadon elmondta, hogy az iStyle számára is sok előny származik a kooperációból. Handrás a hazai Apple-szféra egyik ismert figurája, aki Gábor szerint blogjával komoly marketingerőt képvisel. Közösen bejelentették, hogy idén még több újítást is eszközölni fognak, valamint kitértek az iStyle nemrég megújult webshopjára is.

Az egyesülés következtében Magyarországon már csak két prémium Apple viszonteladó (APR) maradt, azonban már egyik sincs magyar tulajdonban, hiszen a StarKinget nemrég külföldi befektetők vásárolták fel.

Hirdetés