Otthon is javíthatók lesznek az Apple készülékek – de tényleg

Meglepő bejelentést tett ma az Apple. Bárki megjavíthatja otthon az iPhone-ját eredeti alkatrészekkel és eszközökkel, amit a gyártó biztosít is a felhasználóknak.

Az Apple ma bejelentette a Self Service Repair szolgáltatást, ami lehetővé teszi, hogy azok az felhasználók, akik úgy érzik, nekik is menne, megjavítsák saját iPhone-jukat, és ehhez az Apple biztosítja is az eredeti alkatrészeket és eszközöket. A Self Service Repair jövő év elejétől, első körben az Egyesült Államokban, elsőként az iPhone 12 és iPhone 13 termékcsaládhoz lesz elérhető, majd az M1 chipekkel ellátott Mac gépekhez. (Tiszta szerencse, hogy ez nem tavasszal jutott eszükbe, április környékén nehéz lett volna komolyan venni a bejelentést. Pedig teljesen komoly.)

A szolgáltatás a kezdeti szakaszban a leggyakrabban szervizelt elemekre fókuszál, ami a kijelző, az akkumulátor és a kamerarendszer, a többi alkatrész, az ahhoz szükséges eszközök és útmutatók szintén jövőre érkeznek, csak valamivel később. Az alkatrészeket az Apple Self Service Repair Online Store-ból lehet majd beszerezni, a hibás alkatrész visszaküldéséért pedig kedvezmény jár jóváírás formájában. A szolgáltatás természetesen olyan egyéni felhasználók számára szeretne alternatívát nyújtani, akik rendelkeznek a javítások elvégzéséhez szükséges magabiztos tudással és tapasztalattal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága

    A legdrágább, legnagyobb, legtöbbet tudó iPhone bizonyos szempontból túlzás, de akinek nem kell egy ekkora batár, annak a Pro verzió is pont meg fog felelni.

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

Hirdetés