OV8835 – 8 megapixel a felsőházban

Az OmniVision jól láthatóan felhagyott a telefonokba szánt kamerák felbontásának értelmetlen növelésével, és minden erejével a minőség fokozására, valamint a szolgáltatások növelésére kíván fókuszálni. A frissen leleplezett OV8835 kameramodul éppen ezért „csupán” 8 megapixeles felbontással bír, ám az 1,4 mikronos OmniBSI-2 képpontelrendezésnek köszönhetően sötétben is 20 százalékkal magasabb érzékenységgel bír. A szabványos 8,5 x 8,5 x 6 milliméteres modul másodpercenként 30 teljes 8 megapixeles kép és Full-HD felbontású videók rögzítésére képes, mely feldolgozásáról az integrált képfeldolgozó processzor gondoskodik. A gyártó közleménye szerint az OV8835 lábkiosztása tökéletesen megegyezik az előző, OV8830 modullal, vagyis a gyártók a készülékek áttervezése nélkül növelhetik meg a telefonok képminőségét 2013 elejétől.

Azóta történt

Előzmények

  • BSI kamera a nagyközönségnek

    Az OmniVision 5 megapixeles kamerája jobb képminőséget, FullHD videofelvételt és másodlagos kameratámogatást ígér az olcsóbb mobilok számára.

  • OV12830 – 24 teljes kép másodpercenként

    Az OmniVision legújabb 12,7 megapixeles képérzékelője másodpercenként akár huszonnégy teljes felbontású kép rögzítését is lehetővé teszi.

  • OV2722– Full-HD videohívásokhoz

    Az OmniVision legújabb kamerája kifejezetten 1080p felbontású HD videokonferenciák lebonyolítására készült.

  • OmniVision: 4K videók mobilokkal

    Másodpercenként akár 60 képkocka sebességgel is képes a Full-HD felbontásnál négyszer nagyobb képpontszámú videók rögzítésére az OmniVision új kamerája.

Hirdetés