Papíron nagyon hasonlít a Realme GT Neo3 és a OnePlus 10R

Rossz nyelvek akár azt is mondhatnák, hogy ugyanarról a készülékről van szó két különböző márkanév alatt, picit eltérő szoftverrel.

Hamarosan újabb R utótaggal látott készülékkel frissíti portfólióját a OnePlus. Az R-széria a számozott csúcskészülékek alatt, de a Nord termékvonal felett helyezkedik el, célközönsége India és a környező piacok. Március utolsó napján debütál a nemzetközi piacon a OnePlus 10 Pro és a Bullets Wireless Z2, így a 91Mobiles szerint várhatóan ezen a napon a OnePlus bemutatja a 10R-t is.

 

A OnePlus 10R a pletykák szerint 6,7 hüvelykes FHD+ E4 Amoled kijelzővel lesz felszerelve, ami 120 Hz-es frissítésre képes és támogatja a HDR10+ szabványt. A telefonban a MediaTek Dimensity 8100-as lapkája dolgozhat, 8 vagy 12 GB LPDDR5 típusú rendszermemória és 128 vagy 256 GB UFS 3.1-es tárhely mellett. A lap szerint ez lesz az első OnePlus az R-szériából, ami elhagyhatja a profilok közötti gyors váltást segítő csúszkát.

OnePlus 9R tavalyról
OnePlus 9R tavalyról (forrás: OnePlus) [+]

3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozót a készüléken keresni kár lenne, lesznek helyette Dolby Atmos támogatott sztereó hangszórók, és Bluetooth 5.2. Aki inkább készítene, mintsem fogyasztana multimédiás tartalmat, annak a telefon hátlapján egy 50 megapixeles Sony IMX766-os szenzorral dolgozó, optikailag stabilizált széles látószögű kamera, egy 8 megapixeles Sony IMX355 szenzorral dolgozó ultraszéles kamera és egy 2 megapixeles, ismeretlen típusú szenzort használó makró kamera lesz segítségére. Az előlapon egy 16 megapixeles kamera lesz a kijelző bal felső sarkába vágva - bár a GSMArena szerint középre - , ez egy S5K3P9SP képszenzort használhat.

A Realme GT Neo 3 és a OnePlus 9R egymás mellett. Utóbbi folytatása szinte megegyezhet előbbivel.A Realme GT Neo 3 és a OnePlus 9R egymás mellett. Utóbbi folytatása szinte megegyezhet előbbivel. A Realme GT Neo 3 és a OnePlus 9R egymás mellett. Utóbbi folytatása szinte megegyezhet előbbivel. [+]

Az akkumulátor 4500 vagy 5000 milliamperórás a készülékben, ennek mérete attól függ, hogy milyen gyorstöltést képes felvenni a telefon. A pletykák szerint ugyanis a OnePlus Nord 3 mellett a 10R is támogatja majd a 150 wattos gyorstöltést a 4500 milliamperórás teleppel szerelt változatban, míg az 5000 mAh-s akksit “csak” 80 wattal lehet táplálni. Ismerős a helyzet? Ha igen, az azért lehet, mert a specifikációk alapján ez a Realme GT Neo3, ami szintén márciusban mutatkozott be.

Eltérés a szoftverben keresendő, a OnePlus 10R ugyanis az Android 12-n alapuló OxygenOS 12-t futtatja majd, míg a Realme készülékein a Realme UI fut.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés