Hirdetés

Pontos számokkal mutatjuk, miért húzza le az LG Mobile a rolót

A negatív mutatók se tudták megakadályozni az LG Electronics egészének negyedéves remeklését.

2020 eleje sokkolta a világgazdaságot, most meg akkorára nőtt a vásárlókedv, hogy nincs elég chip és komponens számos termékkategória igénykövetelésének kielégítésére. Elképesztő, hogy bár az ünnepi időszakot követő, első naptári negyedév kifejezetten visszafogott szokott lenni árbevétel és nyereség szempontjából, az LG Electronics egésze 18,8 billió koreai wonos árbevétellel (5,4 billió forint) lepipálta még 2020 negyedik negyedévét is (18,78 billió won), a nyereségességre pedig konkrétan ráduplázott (1,52 billió won, 410 milliárd forint). Ez sokkal jobban mutat 2020 első negyedévénél is (14,7 illetve 1,09 billió won) – leszámítva a mobilszegmens leszereplését, amely zárórára még kipakolt egy ládányi vagyont az LG kincstárából.


Utolsó szó jogán: emlékezetes lett az LG Wing, népszerű viszont nem [+]

A Mobile Communications üzletág ugyanis 998,7 milliárd wonos árbevétel után (268 milliárd forint) 280,1 milliárd won negatív nyereséget hagyott maga után, vagyis 75 milliárd forintos veszteséget. A jelzett chiphiányt figyelembe véve egyébként kifejezetten jó hír, hogy a járműkomponensekkel foglalkozó részleg csak 1%-kal teljesített rosszabbul, mint karácsonykor, míg az LG szórakoztató- és háztartási elektronikai, illetve légkondicionáló berendezései töretlen népszerűsége folytatódott, ahogy az üzleti részleg is szépen gyarapodott.

Az LG G5: a moduláris okostelefon se teremtett divatot
Az LG G5: a moduláris okostelefon se teremtett divatot [+]

Ami viszont a mobilokat illeti: nem lehet a rolót csak úgy, az egyik pillanatról a másikra lehúzni, hiszen termékeket és komponenseket már megrendeltek és a forgalmazópartnerek felé is vannak még kötelezettségek, plusz ott van még a telefonok jövőbeni terméktámogatása. Úgyhogy pár negyedévig a Mobile Communications még egy kicsit rátelepedik az éléskamrára, ám újabb fejlesztések és egyéb kiadások nélkül valószínűleg kevésbé fogja vissza az egyébként remekelő LG Electronics sikerét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés