Problémák a Galaxy Note 4-gyel

A Samsung legújabb zászlóshajója októberben 140 ország boltjainak polcára fog felkerülni, ám Dél-Koreában már szeptember 26-a óta örülhetnek szerzeményüknek az újdonsült tulajdonosok. Az iPhone 6 Plus meghajló fémháza körüli botrány után most a Samsungra került a sor, néhány Note 4 felhasználó ugyanis arra panaszkodik, hogy szerintük a gyenge összeszerelési minőségnek köszönhetően hatalmas rés található a kijelző és a keret között, ahová két A4-es méretű papírlap vagy akár egy névjegykártya is befér.

Rés található a Galaxy Note 4 kijelzője és kerete között

A dél-koreai gyártó egyelőre nem kommentálta az egyre többször csak #gapgate néven emlegetett ügyet, a Note 4 angol nyelvű használati útmutatója szerint azonban külön célt szolgál az apró rés, hiszen a rezgések elnyelése és adott esetben továbbítása is könnyebben megoldható így. A Samsung persze mondhatja azt is, hogy "direkt így csináltuk", ettől még ez olyan szempontból mindenképpen különös, hogy más gyártók hasonló méretű eszközeinél nincs hasonló rés. Az is lényeges szempont lehet, hogy az ide bekerülő szennyeződéseket igen nehéz lesz kipiszkálni, még ha azok nem is kerülnek be a készüléktestbe.

Ugyanakkor a #gapgate kipattanása óta felkerültek olyan beszámolók és képek is a netre, amelyek azt bizonyítják, hogy a készülékek zöménél nincs hézag az oldalkeret és az előlap között. Ez arra utalhat, hogy elképzelhető, hogy csak az első szériás Note 4-ek ilyenek, a DroidMatters.com például arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban piacra került, AT&T által forgalmazott Note 4-eknél nincs rés. Mindenesetre sokan várják a Samsung hivatalos állásfoglalását a téma kapcsán.

Előzmények

Hirdetés