Pulzusméréssel bővült a Mi Health

A Xiaomi egészség appjának új funkciója hamarosan minden eszközön elérhető lesz.

A Xiaomi a MIUI 12-vel már bővítette az aránylag visszafogott funkcionalitású Mi Health app képességeit, például az alvásminőség hatékonyabb monitorozásába besegítenek a mikrofonok, a lépésszám mellett már az emeleteket is jegyzi az app, illetve felismeri a futást és a biciklizést, ha pedig úgy tűnik, hogy régóta nem mozdultunk meg, figyelmeztet. Az aktuális, 2.7.4 verziószámú Mi Health alkalmazás pedig már a pulzusadatokat is regisztrálja, mindenféle plusz eszköz (aktivitáskövető, okosóra) nélkül.

A rendszer a kamera adatait használja, ehhez egy ujjal teljesen le kell fedni a hátlapi szenzort, a LED segédfény pedig besegít a kamerának a véráramlás detektálásába. A mérést követően megadhatjuk, hogy éppen pihenünk, általános nyugalmi állapotban vagyunk-e vagy edzést követően. A mért pulzusadatok és az általunk megadott információ alapján az alkalmazás értékeli az eredményt, rendszeres használat mellett pedig napi, heti és havi statisztikát biztosít.

Előzmények

  • Új funkciót tesztel a Xiaomi

    A MIUI 12 valószínűleg megkapja az iOS 14-ből és az Android 11 béta verziójából ismert, hátlapkopogtatós trükköt.

  • Ezekkel az újításokkal futott be a MIUI 12

    A Xiaomi Android főverziótól független köntöse tovább finomít a vizuális jegyeken és a szolgáltatásrengetegen, idővel pedig negyvennél is több telefonra lesz telepíthető.

Hirdetés