Ráncfelvarráson esett át az OQO mini számítógépe

A San Franciso-i OQO piacra dobta műfajteremtő uPC (ultra personal computer) számítógépének megújított változatát. A Model 01+ memóriakapacitása 512 MB-ra nőtt, a merevlemez által biztosított tárhely 30 GB-ra gyarapodott, a lassú USB 1.1 portot USB 2.0 váltja, és ráadásként kis hangszóró is került a gépbe.

Az 5 colos, 800x480 pixel felbontású kijelzővel rendelkező kézigép qwerty billentyűzettel és egy navigálógombbal könnyíti meg a szövegbevitelt és a kezelést, ám ha ezekre nincs szükség, könnyűszerrel becsúsztathatók a megjelenítő mögé, és a digitális toll veheti át a főszerepet. Az új tápadapter repülőgépeken és autókban is használható, a Windows XP desktopja 90 fokban elforgatható, és ezentúl hálózatról való bootolásra (PXE) is mód van.

A rendszer szíve változatlanul a Transmeta 1 GHz-es Crusoe processzora. A kis készüléket felszerelik Bluetooth és 802.11b Wi-Fi interfésszel, Firewire porttal és fejhallgató-kimenettel, beépített mikrofonnal. Szériatartozék egyebek mellett egy úgynevezett dokkolókábel is, amely további USB 2.0 és Firewire portokat, Ethernet interfészt, audiokimenetet, 1280x1024 pixel felbontásig használható VGA-kimenetet, valamint tápcsatlakozót biztosít. Az OQO tömege nagyjából 400 gramm, mérete összecsukva 12,4 x 8,6 x 2,3 cm; a cserélhető Li-polimer akkumulátor legfeljebb három óráig húzza. A Model 01+ ajánlott ára 1899 dollár, míg a régebbi változatot 1499 dollárért lehet beszerezni Windows XP Home operációs rendszerrel, míg a Professional telepítéséért plusz 100 dollárt kell rászámolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OQO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés