Rárúgta az ajtót a belépő kategóriára a Poco M3

A Poco M3 a kategóriaátlagot messze meghaladó specifikációval és valóban átgondolt kialakítással mutatkozott be.

Hivatalos specifikáció egyelőre nincs, de a lényeget így is megtudtuk az online bemutatóból. A Poco M3 a belépő szinten, agresszív árazással és komoly felszereltséggel támad, az egyedi megjelenést pedig a különleges hátlapi textúra és a több szempontból is praktikus, de egyáltalán nem visszafogott kamerapanel garantálja. Kezdjük is akkor a kialakítással.


[+]

A három szenzornak helyet adó kamerapanel hatalmas felületű ugyan, de szimmetrikus és mindössze 1 milliméter vastag, így a készülék sík felületen sem billeg, az erősen texturált plasztik hátlap pedig szükségtelenné teszi a tok használatát, stabil, ujjlenyomat-mentes fogást biztosít.


[+]

Az ujjlenyomat-olvasó a jobb oldali bekapcsológombba került, az alsó élen Type-c csatlakozó fogadja a maximum 18 wattos gyorstöltést, a felső élre pedig nem csak 3,5 milliméteres jack, de infra vezérlő is került. Annak ellenére, hogy a telep 6000 mAh, a készülék nem tűnik különösebben nagynak a 6,53 hüvelykes, FHD+ felbontású IPS panellel (Widevine L1) és a tömeget is sikerült 200 gramm alatt tartani. Mondjuk nem sokkal (198 gr). A Poco 3 nap visszafogott használatot ígér, de folyamatosan nyúzással is legalább másfél napra teszi az üzemidőt.


[+]

A kamerák nem különösebben érdekesek, a 48 megapixeles quad-Bayer szenzort csak egy makró egység és egy mélységérzékelő kíséri (2-2 MP), ekkora felbontás a belépő szinten viszont nem gyakori. Ahogy a Hi-Res sztereó multimédiás hangszóró sem. Szelfizni egyébként 8 megapixelen lehetséges. Az adatkommunikációs képességekről egyelőre annyit tudunk, hogy a két nanoSIM mellé befér még egy maximum 512 GB-os microSD is, szoftveresen pedig Android 10 alapú MIUI 12-vel és Poco launcherrel számolhatunk.


[+]

A Poco M3 11 nanométeres Snapdragon 662-vel érkezik 4 GB rendszermemória és 64 GB UFS 2.1-es vagy 128 GB UFS 2.2-es szabványú belső tárhellyel. Előbbi 149 dollár (45 ezer forint), utóbbi 169 dollár (51 ezer forint), november 27-én (Black Friday) viszont 129 és 149 dolláros áron (39 és 45 ezer forint) rendelhető több platformon. A sárga verzió elvileg egyedi színárnyalatú, úgynevezett Poco Yellow, egyébként van még kék és fekete.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Poco

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés