RAW-ban is tud rögzíteni a Manual Camera

A Google a nyári I/O alkalmával nem csak az Android 5.0 előzetes verzióját mutatta be a fejlesztőknek, hanem több fejlesztéshez hasznos API-t is közzétett, így az új kamera programozói interfészt, ami végre olyan kézi beállításoknak is zöld utat adott, mint a záridőállítás, vagy a tömörítetlen formátumban való rögzítés, amire eddig csak egy-egy androidos eszköz volt képes. Az más kérdés, hogy a Nexus 6 és egyébként a lollopopos frissítőcsomagok a régi fapados kameraszoftvert kapták meg, ami nem sokat tud az automatikus módon felül.

A Manual Camera már az új kamera API-t használja

A GD Software az első olyan fejlesztőcsapatok egyike, amelyik máris elkészült az új kamera API-n nyugvó szoftverével. A Manual Camerát használva programozható a fehéregyensúly, állítható a záridő, variálni lehet az érzékenységgel, az expozícióval és fókusszal. Jpeg mellett tömörítetlen formátumban is lehet rögzíteni (DNG), ami a fotózás fanatikusainak lehet jó hír. A kompatibilis készülékek száma egyelőre igen alacsony, a Manual Camera a Nexus 5-re és Nexus 6-ra telepíthető, a Nexus 4-re és Nexus 9-re viszont egyelőre nem.

Előzmények

  • Kína felé nyit a Play Áruház

    Első lépésként a kínai rezidenciájú fejlesztők kapnak zöld utat appjaik áruházas feltöltésére, a folytatás pedig a Play Store kínai bevezetése lehet.

  • Lollipop rendszerbemutató

    A napokban debütált az Android 5.0 végleges verziója, a Lollipop, melyet az Android történelmének legnagyobb frisstéseként emlegetnek.

  • Itt a Play Store 5.0

    Megérkezett a Play Áruház friss, 5.0-ás verziószámú változata, amely újabb Material Design stílusú elemeket és átmeneteket kapott.

  • Új köntöst kapott a Play Áruház

    Elérte a Material Design szele a Play áruházat is, amely megkapta a közelgő Android L megjelenítési stílusát ás átmeneteit.

Hirdetés