RAW mentéssel gyarapodott az Xperia 1 II

A kezdőszoftverből kimaradt, most viszont bekerült a nyersfájlok mentésének lehetősége.

Komoly profi fotós és videós móddal vértezte fel a Sony az Xperia 1 II-t, de azért akadtak a minőség és a tudás oldaláról is hiányosságok, derül ki a tesztünkből. Bizonyos szempontból remekül felvértezett a profi fotó és videó mód, rengeteg az apró babrálási lehetőség mindhárom hátlapi látószöghöz. Ugyanakkor hiányosságok is akadnak: profi videó módban az expozíciókontroll nem az igazi, a dedikált fotós szoftverből pedig hiányzott a DNG nyersfájl mentésének lehetősége – egészen mostanáig.


[+]

Az 58.0.A.3.88 számú, 75 megabájtos frissítéssel végre felkínálja a telefon a képfeldolgozó algoritmus kikerülését, alighanem mindhárom látószög esetében. Mi egyébként Manual Camerával mentettünk egy DNG fájlt a főkamerát használva, és ilyen lett a felvétel általunk feldolgozva. A fenti frissítés elhozza egyébként a júliusi biztonsági hibajavító csomagot is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia 1 II - kettőt fizet, egyet kap

    A Sony friss csúcsmobilja méregdrága, van pár hiányossága, külsejével és 4K HDR paneljével mégis odacsap.

  • Sony Xperia 5 - adj egy ötöst!

    A „kompakt” csúcs-Xperia keskeny lett, ám nyúlánk, aláhúzva, miért nem feltétlenül jó az extrém képarány telefonon. Zsebmozira mondjuk pont alkalmas.

  • Sony Xperia 1 - megérett a meggy

    Mozivásznas képaránnyal és 4K HDR OLED kijelzővel kapcsolja össze a Sony filmes és telefonos üzletágait. Kérdés, hogy kihúzza-e a tripla kamerás csúcsmobil a gyártót a csávából.

  • Sony Xperia 10 - aránytalan

    Formai szempontból újratervezés történt, ami rengeteg előnnyel és legalább ugyanannyi kényelmetlenséggel jár, de a kisebb Xperia 10 még így is szép lett. Csak kiforratlan és nagyon drága.

Hirdetés