Régi kamerákkal érkezhet a hajlítható Pixel

Nem a fotós-videós tudás lesz az összecsukható referenciamobil ütőkártyája.

Elég ideje emlegetik a hajlítható képernyővel ellátott Pixel telefont, hogy legyen a dolognak valóságtartalma, az Android 12L pedig konkrétan efféle ketyerék natív támogatásával érkezik 2022 első negyedévének végén, úgyhogy még a startdátum is behatárolható. Mint mindig, ezek a méregdrága eszközök a dizájnról és az alakváltó képernyőről szólnak, nem a fotós vagy videós képességekről, de azért  fél- és egymillió forint között jogosan vár az ember abszolút csúcstudást ezen a vonalon.


Nem a Pixel 6-ok hátlapi kamerarendszerével várják a Pixel Foldot [+]

A 9to5Google szerint azonban erről most is le kell tenni: a Pixel Fold, vagy ami a neve lesz, nem a Pixel 6-ok 50 megapixeles Samsung GN1 óriásszenzorát veti majd be, hanem ugyanazt a 12,2 megapixeles Sony IMX363 egységet, amelyiket a Pixel 5, sőt: több azt megelőző referenciatelefon. A referenciatelefonok persze mindig az élen jártak képminőségben, a korrekt hardverhez ugyanis piacvezető, gépi tanuláson edződött többelemes képfeldolgozó algoritmus tartozott, a Sony szenzor pedig egyszerűen parányibb, és épp emiatt több hely maradhat a zsanérnak.


A Pixel 5 több kameraegysége is helyet kaphat a Pixel Foldon [+]

Ami az önfotózást illeti, a hajlítható belső és a rideg külső kijelzőbe is 8 megapixeles IMX355 egység furakodhat, szóval 4K felvételt ne várjunk tőle, míg az ultraszéles hátlapi szenzor szerepét az IMX386 töltheti be. A forrás megjegyzi egyébként, hogy egy kisebb és nagyobb összecsukható eszköz is várható a keresőóriástól, és a korábban Passport munkacímen futó, mobilos projektnek most már Pipit a céges kódneve. Ami viszont nem változott, az a pletykarengeteg, konkrét készülékek nélkül.

Előzmények

Hirdetés