Rekord negyedévet zárt az Apple

97,3 milliárd dollárnyi bevétele volt a cégnek március végéig és 160 milliónál is több új előfizetőt tudhatnak magukénak szolgáltatásaikkal.

Közzétette a március 26-án véget ért második költségvetési negyedévére vonatkozó adatait az Apple, ezek szerint pedig jó három hónapot tudhat maga mögött a Cupertinói vállalt. Az Apple bevétele 97,3 milliárd dollár volt, ez az előző évhez képest 9%-os növekedést jelent, a márciusban véget érő negyedévek között pedig rekordot. Tim Cook a CNBC-nek adott nyilatkozatában azt mondta, a siker az iPhone 13-aknak köszönhető, a telefonokból származó bevétel 50,57 milliárd dollár volt. Cook kiemelte, hogy az új iPhone-t vásárlók között két számjegyű százalékban voltak azok, akik Android operációs rendszerű készülékről váltottak, de pontos számokat nem közölt, ahogy az Apple az eladott termékeik darabszámát sem tette nyilvánossá.

Az iPhone 13-as széria elintézte az Apple valaha volt harmadik legjobb negyedévét.
Az iPhone 13-as széria elintézte az Apple valaha volt harmadik legjobb negyedévét. (forrás: GETTY IMAGES/GETTY IMAGES) [+]

Az iPhone után a második legtöbbet termelő termékkategória az Apple-nél a szolgáltatások voltak, ezekkel 19,82 milliárd dollárnyi bevételt szerzett a cég. Luca Maestri, az Apple pénzügyi vezérigazgatója szerint 660 millióról sikerült 825 millióra növelni az aktív előfizetőik árát, ez 25%-os növekedés. Azt nem tisztázta, hogy milyen arányban oszlanak el a különböző szolgáltatások (TV, Music, Arcade, iCloud, Card, stb.) között az előfizetők.

Tim Cook a színpadon az Apple szolgáltatásairól beszél.
Tim Cook a színpadon az Apple szolgáltatásairól beszél. (forrás: 9to5Mac) [+]

A bevételi listán harmadik lett a Mac üzletág, 10,43 milliárdos bevétellel, mögötte a hordozható eszközök (Watch, AirPods) ága 8,82 milliárddal, végül pedig az iPad 7,65 milliárdos bevétellel. Tim Cook a Wall Street Journalnak azt mondta, az iPadek eladásait nagyban befolyásolták az ellátási lánc nehézségei, viszont az iPhone-ra egyelőre nem voltak hatással. Az Apple szerint a Kínában újra erősödő koronavírus nem befolyásolta a negyedévet, ahogy az oroszországi értékesítés beszüntetése sem volt egyelőre kihatással a cégre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Egyre fontosabb India az Apple-nek

    Az Apple két legnagyobb beszállítója immár Indiában készíti az iPhone 13 és 13 Mini készülékeket. A Pro gyártósorai egyelőre maradtak Kínában.

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

Hirdetés