Remek negyedév a rengeteg S21-et elpasszoló Samsung mögött

Bejött az új mobilszéria korai startja, a tavalyi óvatosság után pedig idén visszatért a vásárlókedv.

Kitűnő első negyedév áll a Samsung mögött, ahogy amúgy a legtöbb félvezető és elektronikai vállalat jelenős előrelépést mutatott fel 2021 első hónapjában, főleg a tavalyi, koronavírus pánik által nehezített első három hónap viszonylatában. A dél-koreaiak előzetes eredménye még a különféle divíziók teljesítményét nem részletezi, a 65 billió wonos összesített árbevétel (17,66 billió forint) és kiváltképp a 9,05 billió wonos működési nyereség mutat jól (2,45 billió forint), a Q1 2020-as 55,33 / 6,45 billió wonos adatokkal összevetve.


Remek csúcskészülék lett a Galaxy S21 Ultra, amit nagyon messziről felismerni kolosszális kamerasarka miatt [+]

Azért nem nehéz a Galaxy S21 család sikerét is belelátni a remek negyedévbe, amely nem csak jobban indított, mint az S20 família a kibontakozó pandémia, lezárások és tőzsdepánik közepén, hanem előbb is érkezett a naptári éven belül. A tavaly megcsappanó vásárlókedvből pedig mostanra hatalmas érdeklődés lett: a villanyautóktól kezdve a kütyükön át a mobilokig mindent visznek, és leginkább a gyártósori korlátok és a chiphiány az oka, hogy a félvezető vonalon érdekelt szereplők nem hoztak még jobb eredményeket. Több elemző viszont figyelmeztet: a chip- és beszállítóoldali hiány még jó pár negyedévig fennakadásokat okozhat, a kereslet kárára visszaeső kínálat pedig feljebb tornázhatja az árakat.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni

    Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.

Hirdetés