Egyedi renderképek az Oppo Find 9-ről

Az Oppo itthon kevésbé él úgy a köztudatban mint a világ egyik legnagyobb gyártója. Viszont globális részesedés szempontjából a negyedik helyen áll a Samsung, az Apple és a Huawei hármasa után, legalábbis a Gartner 2016 harmadik negyedévre vonatkozó adati alapján. Kínai viszonylatban pedig csak a Huawei volt képes megelőzni a TrendForce felmérésében. A gyártó elsősorban alsó és középkategóriás készülékekben erős, noha a csúcsszéria is meggyőzőnek bizonyult, aminek aztán valahogy sehogy sem akart megérkezni a folytatása.

Az elmúlt években folyamatosan érkeztek a pletykák az Oppo Find 9 várható specifikációjáról és megjelenéséről, mindig az aktuális csúcskomponensekkel hírbe hozva. Tavaly ősszel már Snapdragon 835-öt és 6 GB rendszermemóriát vizionáltak az állítólag idén már tényleg bemutatásra kerülő eszközbe, a korábbi Snapdagon 810-es lapka és 4 GB RAM helyett. Az idei első hírek majdnem megegyeznek az eddigiekkel, de a RAM mérete 8 GB-ra nőtt.

A Find OS elvileg fejlett mesterséges intelligenciát is integrál
A Find OS elvileg fejlett mesterséges intelligenciát is integrál (forrás: Anzhuo)

Az újabb feltételezések két lehetséges kiszerelést tartanak valószínűnek. Az egyik a fent hivatkozott csúcsmodell 128 GB tárhellyel, a másik pedig egy szerényebb, Snapdragon 653-as verzió 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel. A BDS Design által készített, fenti rendervideón bemutatott koncepció (tehát véletlenül sem hivatalos) extrém vékony kávákat mutat az eddig 5,5 hüvelykes képátlóval tippelt készüléknek, a kijelzőbe integrált vezérlőgombokkal. Úgy tűnik, a proaktív formatervezők a szoftvert is újragondolták, így a Color OS helyett a Find OS nevű, mesterséges intelligenciával kiegészített felhasználói felületet szeretnék a vason látni. Az Oppo Find 7 folytatása, három év várakozás után, állítólag 2017 első félévében várható. Addig lehet tovább találgatni, milyen lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

  • Ezt tudni most az Oppo Find 9-ről

    Egyre biztosabb az év eleji start és most már a specifikációról is szépszámú információt lehet elmondani, persze kémforrások alapján.

Előzmények

Hirdetés