ROKR Moto most már hivatalosan is

A Motorola és az Apple együtt fejlesztett készülékéről sokáig keringtek pletykák az interneten, azonban 2005.09.07-én végre megtörtént a hivatalos bejelentés. Többször is írtunk már a készülékről, azonban a hivatalos bejelentés után kötelességünknek érezzük, hogy megosszuk az olvasókkal a hivatalos adatokat, és bemutassuk a készülékről készült képeket.

A telefon kijelzője az E398-hoz hasonlóan 176x220 pixeles, és VGA kamerával rendelkezik, Bluetooth és microSD támogatással bír, a memóriája pedig egészen 512 MB-ig bővíthető, és stereo hangszórókkal felszerelt. Ezzel a kapacitással az átlagos mp3 lejátszók memóriaméretét eléri a készülék, azonban az Apple által gyártott iPod kapacitását meg sem közelíti.


A színe nem kedvez a rockereknek

A rivális Sony Ericsson W800i-vel összehasonlítva a ROKR sajnos vereséget szenved. A W800i kamerája szebb képeket produkál, a memóriája tovább bővíthető, és a ROKR designja is kicsit megszokottnak tűnik. A telefonban ráadásul nincsen sem 3G, sem EDGE támogatás, mindössze az iTunes szoftverével büszkélkedhet, amellyel rögtön a készülékre tölthetünk le zenéket. A Motorola szeptemberben egyszerre dobja majd piacra a készüléket szerte Euróbáan, Amerikában, és Ázsiában. A célországok között sajnos Magyarország nem szerepel.

Összességében nem rossz készülék a ROKR, azonban a Motorolától valami innovatívabbat, valami modernebbet vártunk volna, de az Apple és a Motorola már dolgozik a 3G-s merevlemezes változaton, ami már nagyon ütős lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés