Rontott az AirPods Max zajszűrésén egy frissítés

Az Apple 4E71-es firmware frissítése csökkenti az ANC teljesítményét a cég fejhallgatójában.

Romlott az Apple AirPods Max aktív zajszűrésének teljesítménye a korábbiakhoz képest, miután a cég kiküldte a 4E71-es firmware frissítést a fejhallgatókra még idén májusban. A Redditen és egyéb fórumokon rengeteg panasz található felhasználóktól, melyek szerint gyengébbnek érzik az ANC-t, mint korábban. Azt, hogy az aktív zajzár minősége romlott, az RTings.com által végzett speciális teszt számokkal is megerősíti, a 4E71-es firmware telepítése után az AirPods Max kevesebb zajt blokkol a középmély és a magas basszus tartomány között. Ez a tartomány pont az, amelyben például a buszok vagy repülőgépek motorjának halk dübörgése szól, s melyek tompítására eredetileg az aktív zajszűrős fejhallgatók megszülettek.

Az RTings tesztje szerint a közép- és magas hangtartományban is módosította az elszigetelés szintjén a frissítés, itt csekélyebb különbséget mértek, összességében továbbra is jónak értékelik az AirPods Max aktív zajkioltását.

Az AirPods Max ANC-jének teljesítménye a frissítés előtt.
Az AirPods Max ANC-jének teljesítménye a frissítés előtt. (forrás: Sound Guys) [+]

Az Apple nem közölte, hogy belenyúl az ANC teljesítményébe, így egyelőre arról sincs semmilyen információ, hogy a későbbiekben javítják-e a korábbihoz viszonyítva romlott teljesítményt. Jelenleg egyelőre csak egy új béta firmware elérhető a fejlesztőknek, amiben semmi változás nem utal az ANC teljesítményének visszaállítására. Ami még bosszantóbb, hogy a felhasználóknak az AirPods termékcsalád esetén nincs kontrollja a firmware felett, a fülhallgatókra automatikusan települnek a frissítések az iOS-ről, amikor az Apple kiküldi az OTA-t, a fülhallgató pedig csatlakozott a telefonra vagy tabletre. Ezeken keresztül új funkciók, javítások és időnként olyan hibák is érkeznek, mint a mostani, korábban például az AirPods Pro fülhallgató ANC-jének teljesítményét is rontotta egy friss firmware.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés