Saját AI képszerkesztőt jelentett be a OnePlus

A Google-féle Mágikus Radír funkciót váltja az AI Eraser, ami komplexebb alterációs műveletek elvégzésére is képes.

Saját (a gyakorlatban az Oppóval közös) LLM-re épülő új AI képszerkesztő funkciót jelentett be a OnePlus a OnePlus 12, 12R, Open, 11 és Nord CE 4 okostelefonok globális változataira. Az AI Eraser az áprilisi frissítéssel érkezik a fent említett készülékekre, a későbbiekben pedig több, Kínában már elérhető AI-ra épülő funkciót ígér a gyártó a telefonokra, többek közt a szövegek összefoglalását és szöveges hívásátírást. Az AI Eraser a OnePlus saját képgalériájába kerül be, és fényképekről tud eltüntetni objektumokat, helyüket pedig újrarajzolni a kép kiegészítésével.

Egy előtte-utána kép, amit az AI Eraser szerkesztettEgy előtte-utána kép, amit az AI Eraser szerkesztett Egy előtte-utána kép, amit az AI Eraser szerkesztett (forrás: OnePlus Community) [+]

A OnePlus szerint a saját megoldásuk komplexebb feladatok elvégzésére képes, mint az eddig telefonjaikon elérhető Google-féle Magic Eraser (Mágikus Radír) szerkesztő, pontosabban vágja ki a nem kívánt részeket és tölti ki az üressé vált helyet a mesterséges intelligencia. A OnePlus által a közösségi fórumon közzétett videó szerint egyszerű karikázással lehet kiválasztani a nem kívánt részleteket, ugyanúgy, ahogy az Oppo telefonokon működik egy Magic Lasso nevű, ugyanilyen funkció.

Előzmények

Hirdetés