Saját iPhone-t kaphat Kína

A Face ID-t képernyőbe épített Touch ID válthatja a világ legnagyobb mobilpiacán.

Érdekes iparági pletykákra bukkant a Global Times: annak érdekében, hogy a kínai iPhone eladások visszaesésének gátat szabjon, az Apple készen áll külön modell bemutatására a világ legnagyobb mobilpiacán. Az almás telefonok mutatói már korábban elindultak a lejtőn, a közeljövőben viszont a kínai-amerikai gazdasági háborúskodás tehet be a nyereségeknek, bár ezen a fronton a két fél épp tárgyalásban van. A lendületet a Kínai Népköztársaságban az Apple egy különkiadással szerezné vissza, írja a fenti lap, az pedig képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóra cserélné a 3D arcalapú Face ID azonosítást.

Az iPhone 8 széria volt az utolsó Touch ID ujjlenyomat-olvasóval
Az iPhone 8 széria volt az utolsó Touch ID ujjlenyomat-olvasóval [+]

Ezzel komolyabban vissza lehetne fogni a gyártási költségeket, az OLED panelbe rejtett biometrikus azonosító egyébként is töretlen népszerűségben örvend Ázsiában, a Mi CC9e például 54 ezer forintért kínál ilyet. Kínában jelenleg a Huawei a piacvezető 34%-os részesedéssel, amit a Vivo követ (19%), majd az Oppo (18%), a Xiaomi (12%), végül az Apple (9%). Akár kap Kína saját iPhone-t, akár nem, elemzők úgy vélik: az eladásokat a gyártó csakis árcsökkentéssel tudja megtolni, és éppen ezért kényszerülhet olcsóbban előállítható termékek piacra dobására.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés