Saját telefont dob piacra a Tesco Nagy-Britanniában

Az elérhető árú készülékeket fejlesztő IMO Mobile adja a hardvert, a Tesco pedig az értékesítési helyeket.

Nem újdonság, hogy a nagy áruházláncok saját márkás elektronikai kütyüket kínáljanak vásárlóiknak, ilyenkor általában a fejlesztést és a gyártást elvégzi egy másik cég, a kereskedelmi óriások pedig intézik a marketinget és az értékesítést. Anno Magyarországon is volt a Tescónak saját márkája, az Op3n Dott, mely táblagépeket, telefonokat és fitneszkarkötőket kínált, s bár azóta is találni hasonló termékeket egyik vagy másik áruházlánc polcán, ezek nem forgatták fel a mobilpiacot. Igény mindenesetre van rájuk, ezt mutatja az is, hogy a Tesco újra próbálkozik saját márkájú készülékkel, most otthoni piacán.

IMO Q5
IMO Q5 (forrás: Tesco)

A fejlesztő és gyártó az IMO, egy brit telekommunikációs cég, mely olcsó telefonokra szakosodott. A szóban forgó készülék pedig az IMO Q5, egy 5,5 hüvelykes IPS LCD panellel szerelt Android 12 rendszert futtató okostelefon. A kijelző 9:18 képarányú, nincs se notch, se kameralyuk, a felbontás viszont csak HD. Az 5 megapixeles előlapi kamera, mely 2D-s arcalapú feloldáshoz is szolgál a kijelző felett és alatt található szimmetrikus keretben kapott helyet. A hátlapra egy 13 MP-es széles kamera és egy ismeretlen funkciót betöltő, vélhetően mélységadatok gyűjtésére szánt VGA (!) szenzor került. A műanyag készüléktestből a kamerák és a LED villanó kiemelkednek.

Az IMO Q5 kizárólag kék színben lesz kapható a Tesco üzleteiben, webáruházában és a Tesco Mobile szolgáltatónál.Az IMO Q5 kizárólag kék színben lesz kapható a Tesco üzleteiben, webáruházában és a Tesco Mobile szolgáltatónál.Az IMO Q5 kizárólag kék színben lesz kapható a Tesco üzleteiben, webáruházában és a Tesco Mobile szolgáltatónál.Az IMO Q5 kizárólag kék színben lesz kapható a Tesco üzleteiben, webáruházában és a Tesco Mobile szolgáltatónál. Az IMO Q5 kizárólag kék színben lesz kapható a Tesco üzleteiben, webáruházában és a Tesco Mobile szolgáltatónál. (forrás: Tesco) [+]

A hátlap alatt egy 2500 mAh-s akkumulátort talál a nagyérdemű, ami ellátja energiával az Unisoc SC9832E lapkát, a 2 GB operatív memóriát és a 16 GB bővíthető tárhelyet. Az említett Unisoc rendszerchip a belépőszintet képviseli a palettán, eredetileg 2018-ban lett bemutatva, a TSMC 28 nanométeres 28HPm nodeján készül. A processzor négy ARM Cortex-A7 magot tartalmaz, 1,4 GHz-re skálázva, a GPU ARM Mali-T820, operatív memóriából csak LPDDR3-asat kezel és az integrált modem a 4G-s hálózatok kezelésére jó. A közelmúltban a Samsung Galaxy J2 Core (2020) és a szintén 2020 elején bemutatott Nokia C2 volt ezzel a chippel felszerelve.

Ez a lány nagyon boldog az IMO Q5-tel, bár a fülében látható AirPods arra enged sejtetni, hogy zsebében egy másik készülék is lapul.
Ez a lány nagyon boldog az IMO Q5-tel, bár a fülében látható AirPods arra enged sejtetni, hogy zsebében egy másik készülék is lapul. [+]

A szoftverben a 2D-s arcfelismerés mellett a legnagyobb extra az FM-rádió megléte. A 148,2 x 71,1 x 10,2 mm méretű és 170 grammot nyomó készülék sötétkék színben kerül a Tesco üzletek polcaira és az áruházlánc online felületeire, az ajánlott fogyasztói ára 80 font sterling, ami mai árfolyamon 37 535 magyar forintnak felel meg.

Hirdetés