Samsung P900: DMB telefon Európának

A DMB nagy divat odaát Ázsiában, a Samsung pedig rá is ült erre a hullámra. Koreában sorra jelennek meg az erre képes telefonok, itt Európában még csak ízlelgetik a szolgáltatók a fogalmat. A DMB a Digital Multimédia Broadcasting rövidítése, amely mobiltelefonon fogható tévéadásként értelmezhető a leginkább. Persze a működéshez nem elég pusztán az erre képes telefont birtokolni: szolgáltatás is kell hozzá.


A forgatható kijelző a tévénézést könnyítheti meg.

 

Nos, telefon úgy tűnik, hogy lesz. A Samsung P900 ugyanis képes erre, éppen ezért speciális kijelzője (320x240 pixel, 256K szín) 90 fokban elforgatható, hogy jobban alkalmazkodhasson a TV adások formátumához. Szerencsére nem ez az egyetlen jellemzője a készüléknek, ugyanis az összecsukható, ám kicsit nagy telefon (124 gramm) rengeteg fejlett szolgáltatással rendelkezik.
Az előlapon található kamera 2 megapixeles felbontású. A beépített memória 128 megabájtos, ám microSD kártyákkal ez tovább bővíthető. Nem hiányoznak a fejlett multimédia szolgálatások sem, az MP3 mellett megszólalhatnak az AAC és a WMA fájlok is, a videólejászó pedig 3gp és MP4 formátumokat kezel, sőt ez utóbbiban rögzíteni is képes.
A telefonban hangfelismerő rendszer is helyet kapott, az adatkommunikációról a Bluetooth és az EDGE kompatibilitás gondoskodik, ám a 3G hálózatok támogatása ezúttal kimaradt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés