Samsung Pay: rövidesen nem csak Samsungokon

Az MST-t és NFC-t támogató, érintésmentes fizetésre használható Samsung Pay már közel két éve mutatkozott be, akkor a Mobilfizetés blogunkban írtunk is egy bemutatót róla, ám hiába terjed azóta az országok közt (idén már 9 állam, köztük több európai is csatlakozott), Magyarországon még mindig nem indult el. Főleg előbbi miatt, az NFC-re nem képes terminálokkal való működése miatt is jár konkurensei előtt, az MST azonban nem magától értetődő, nagyon kevés készülékbe kerül bele gyárilag.

A Pay Mini szolgáltatás rövidesen felbukkanhat a konkurens modelleken
A Pay Mini szolgáltatás rövidesen felbukkanhat a konkurens modelleken [+]

Jó hír viszont, hogy mire eljut hozzánk, maga a szolgáltatás szinte biztosan letölthető lesz az okostelefonok többségére, hiszen bár most csak Samsungokra, azon belül is leginkább csúcsmodellekre telepíthető, a Mini változata rövidesen a többi androidos kütyüre és iPhone-ra is elérhető lesz. Világszerte a Samsung Pay a második legnépszerűbb mobilfizetési alkalmazás, az Apple Pay áll a csúcson, az Android Pay pedig a harmadik. A kompatibilitás kibővítése kedvezhet a dél-koreai vállalatnak az Apple megszorongatásában, viszont a hivatalos startra akár egy évet is kell még várni.

Előzmények

  • Samsung Galaxy J7 (2017) - plasztikus, nem plasztikos

    Fémházra, FHD kijelzőre és modern UI-ra váltott az aktuális Galaxy J phablet, így viszont egymásra tolódtak a Samsung prémium szériái.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Samsung Gear S3 - második kör

    A Gear S3 továbbviszi az elődmodell érdemeit, a tekerőgyűrű további funkciókkal bővült, az ergonómia és a megjelenés kifinomultabbá vált, nem utolsó sorban pedig a hardver is fejlődött.

Hirdetés