Sokasodnak a Galaxy S22-vel kapcsolatos információk

Bár az S22 premierje még odébb van, a jövő év elejére várt készülékcsaládról elég sok információ szivárgott ki.

A következő Galaxy S termékcsalád - ha a Samsung tartja az éves ütemtervet - a következő év elején léphet piacra, ahogyan az az S21 esetében is történt. Noha ez még kissé távolinak tűnik, mostanra már egész sok információmorzsa látott napvilágot, legutóbb a készüléktrió kamerái és kijelző kapcsán tudhattunk meg részleteket. Ezek alapján a sima Galaxy S22 50 megapixeles főkamerát kap, ami a Samsung legújabb szenzorát használja, az ultraszéles jó eséllyel marad a mostani, míg a zoom modul 12 megapixelesre növekszik. Ennél egy fokkal talán izgalmasabb, hogy a hírek szerint az S22 kijelzője csak 6,06 hüvelykes lehet Full HD felbontás és 120 Hz-es képfrissítés mellett, ami azt jelzi, hogy egy relatív kompakt csúcsmodell válhat a széria legolcsóbb darabjából, még ha ennek az is az ára, hogy az akkumulátort is csupán 3800 mAh-sra várják a források.

Állítólagos S22 a Weibo-ról
Állítólagos S22 a Weibo-ról

Az S22 Plus is kisebb lehet, mint a most futó modell, 6,55 hüvelykes kijelzőről szólnak a hírek (120 Hz és FHD), ezzel együtt az akkumulátor mérete is kisebb, úgy tudni, hogy 4600 mAh-val gazdálkodik majd a készülék. Itt is a friss GN2-es Samsung szenzor 50 megapixeles felbontására támaszkodik a főkamera, a zoom modul 12 megapixelen rögzít majd háromszoros közelítéssel.

Renderkép az S22-ről
Renderkép az S22-ről [+]

Az S22 Ultra változik a legkevésbé, de hát az S21 Ultra volt a legjobban fogyó modell eddig a készüléktrióból, következésképp a Samsung nem nagyon akar változtatni a bevált recepten. A 108 megapixeles főkamera mellett dolgozó két zoom modul felbontása viszont 12 megapixelre hízik, a kijelző 6,8 hüvelykes, QHD felbontású, 120 Hz-es frissítésű, adaptív, ráadásul akár 1 Hz is lehet az alsó érték, hogy még jobban spóroljon az energiával, amit az 5000 mAh-s akkumulátorból nyer ki. Az S-Pen kompatibilitás is biztosra vehető.


[+]

Mindhárom készülék kapcsán nagyon fontos kérdés, hogy milyen rendszerchip kerül majd beléjük. Eddig jellemzően az volt a probléma, hogy Európában és a korai piacon a gyártó Exynos lapkái nem mindig hozták azokat a paramétereket, amiket az aktuális Snapdragon csúcsprocesszor tudott, ami számos elégedetlenséget eredményezett. Most talán pont fordulna a kocka az AMD-vel való együttműködés kapcsán, de egyelőre úgy tudni, hogy az Exynos 2200-as lapkát gyártókapacitási nehézségek miatt csak a koreai piacra szánt S22-k kapják majd meg, a világ többi része a jövő év elején aktuális Qualcomm Snapdragon 898-as chipsetre számíthat.

Azóta történt

Hirdetés