A Sony is közzétette negyedéves jelentését

A Samsunghoz hasonlóan a Sony is közzétette a június 30-val záruló második negyedéves pénzügyi jelentését. A beszámoló szerint az év második három hónapjában a japán gyártó 265 millió dollárnyi adózott eredményt tudott felmutatni, a teljes árbevétel pedig elérte a 17,9 milliárd dollárt, ami 5,8 százalékos erősödést jelent a Q1-hez képest. A pozitív számok elérésének legnagyobb része a Sony játék és hálózati szolgáltatások szegmenseinek köszönhető. Nagyon jól fogyott például a PlayStation 4, de a Csodálatos Pókember 2 és a 22 Jump Street - A túlkoros osztag című film dobozos változata is kitűnően szerepelt. Nem szabad persze elfeledni azt sem, hogy a japán Jen erősödése is pozitívan hatott a vállalat által elért eredményekre.

A riportnak egyébként árnyoldala is van, a PC-s piacról való kivonulás miatt ebben a szektorban jelentős veszteséget könyvelhetett el a Sony, mely a termékeladásokban mutatkozik meg leginkább, évről évről 33,8 százalékkal csökkenő darabszámmal kalkulálhat a japán óriás. Az okostelefonok sem a napos oldalt erősítik, ugyan a Q1-hez képest kevesebb készüléket értékesítettek, az erős Jen miatt ez a részleg mégis nagyobb, 3,1 milliárd dolláros bevételt hozott, amellett, hogy 27 millió dolláros üzemi veszteség érte a Sony-t.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

  • Sony Xperia Z2 Tablet - a légtornász

    Elképesztően karcsú, szinte légies táblagép a Sony újdonsága, amely erőnek sincs híján. Az üzemidő azonban kissé kevéske, ráadásul igencsak megkérik a szépség árát.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

Hirdetés