Sorban kapja az engedélyeket a Samsung Health Monitor új funkciója

Az EKG több, mint 70 országban elérhető az egyes Galaxy Watch modelleken, a rendellenes szívritmus funkcióhoz viszont külön engedélyre van szükség.

A Samsung egy sor új funkciót mutat be július 26-án a Galaxy Watch6-os szériával és a Wear OS 4 alapú One UI 5 Watch-csal, amelyek a korábbi, Wear OS alapú modelleken is elérhetőek lesznek, így a rendellenes szívritmusra figyelmeztető jelzés is. Az IHRN (Irregular Heart Rhythm Notification) az órák BioActive szenzorát használja a szívritmus megfigyelésére, rendszeresen előforduló eltérés esetén pedig jelzi a felhasználónak, hogy érdemes lenne csinálni egy EKG-t.

A funkció folyamatos pulzusmérés mellett automatikusan teszi a dolgát, EKG-t szükség szerint viszont továbbra is nekünk kell majd mérni, már csak azért is, mert kell hozzá a másik kezünk. Az IHRN szintén csak Samsung márkájú párosított készülékekkel fog működni, mivel a Health Monitor továbbra is csak a Samsung telefonjaira tölthető le. A szívritmusmonitorozást az amerikai FDA már jóváhagyta, ezen felül már a Dél-koreai, a hongkongi, a legtöbb Közép- és Dél-amerikai állam, az Egyesült Arab Emírségek hatósága, Indonézia, Panama és Grúzia is engedélyezte, az európai engedélyezésre viszont jellemzően kicsit többet kell várni.

Előzmények

Hirdetés