Hirdetés

Sötétben is kiválóan lát a Lumingon T3

A világ első, éjjellátó kamerájával felszerelt okostelefonja egy dán cég szüleménye, ami dizájn szempontjából is különleges, és a felszereltsége is nagyszerű.

A Lumingonról valószínűleg kevesen hallottak, pedig ez a dán cég sok készülék formatervéért felelt már, vannak saját termékeik is. A legújabb modelljük a T3 nevet kapta, legnagyobb különlegessége pedig az, hogy éjjellátó kamerával szerelték fel.


[+]

A CAT S60-nál megismert hőkamerával ellentétben a T3 tulajdonosának az éjjeli képek esetén csupán egy 4 megapixeles fényképezővel kell beérnie (van egy másik modul is), amit két infra támogat. Ezeknek köszönhetően akár éjszaka, teljes sötétségben is lehet fotózni, a hozzá tartozó akciógomb pedig a zseblámpa és az előbb említett funkció között segít váltani. A készülék 316-os számú rozsdamentes acél burkolatot kapott, az előlapján pedig egy 4,8 hüvelykes, HD felbontású AMOLED kijelző található.


[+]

Az extra teherbírást az előlapi Gorilla Glass 4 üveg biztosítja, ráadásul még víz- és porálló is a mobil, bár nem közölték, az IP-védettség milyen szintje áll fenn, az elődmodell mindenesetre IP58-as besorolást kapott anno.


[+]

A Lumingon újdonsága Android 6.0 Marshmallow operációs rendszer futtat, a belsejében pedig egy 2,2 gigahertzes nyolcmagos processzor dolgozik, méghozzá 3 gigabájt RAM és 128 gigabájtos adattároló mellett. A Vault alkalmazás az adatok biztonságának megőrzésében segít, ehhez társul az előlap aljára megálmodott ujjlenyomat-olvasó szenzor.


[+]

A hátlapi, mondhatni elsődleges fényképező 13 megapixeles fényképek és 4K-s videók felvételét teszi lehetővé (az előlapi optika 5 megapixeles és 720p-ben rögít filmeket). A doboz tartozéka lesz az a HiFi headset, aminek segítségével ki tudjuk használni a telefonban és a jack csatlakozóban rejlő 24 bit/192 kHz-es audioképességet. A kütyü sztereó hangszórópárossal rendelkezik, az infra pedig akár eszközök irányítására is alkalmas. A T3 két kártyát fogad, szóval tényleg impozáns felhozatallal támad.


[+]

Nyilván egy ilyen eszközt sajnos nem adnak fillérekért, a T3 ára 925 dollár, ami a szokásos adóterhek nélkül átszámolva is legalább 255 ezer forintot jelent. A fekete színű változat már mostantól elérhető, a fehérre és a narancssárgára még várni kell, lesz 24 karátos arannyal bevont variáns is.

Előzmények

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • LG V10 - plusz költség, dupla mulatság

    A dél-koreaiak zászlóshajója anyaghasználat és specifikációk terén is túlmutat az eddigi modelleken, legnagyobb érdekességei közé a dupla kijelző és az ujjlenyomat-olvasó tartozik.

  • BlackView Alife P1 Pro - Extra szórakozás?

    Tesztkészülékünk az 5,5 hüvelykes kijelzőjével a phablet kategóriában versenyez, egy MediaTek MT6735 chipset hajtja meg, a pár szoftveres extrán kívül az ujjlenyomat-olvasó emelhető ki.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

Hirdetés