Strapabíró fémes és olcsó WP7 mobilokkal készül a Nokia

Jorma Ollila, a Nokia elnöke hivatalosan is megerősítette, hogy cége nem csak prémium fémes mobilokkal, hanem alacsonyabb árfekvésű Windows Phone 7 ajánlatokkal is készül, vagyis az árérzékeny vásárlók részére is elérhetővé válhat a Microsoft új megoldása. A technokrata réteg számára persze sokkal érdekesebb lehet, hogy a Nokia elsősorban a fémes modellekre helyezte a hangsúlyt, hiszen a HTC és Samsung megoldásait számos forrás túlságosan is „plasztiknak” ítélte.

Az alacsonyabb tömeg elérése és a gyártási költségek leszorítása érdekében a legtöbb gyártó továbbra is a műanyag burkolatokra esküszik, ám a Nokia szerint az újrahasznosított fémek nem csak elegánsabbak és strapabíróbbak, de többszörös felhasználásuk is egyszerűbb feladat, így nincs szükség a csökkenő kőolaj-tartalékok további pazarlására. A hi-tech.mail.ru oldal tesztje alapján például a Nokia N8 a fizikai behatásokkal szemben kellően strapabírónak tűnik, egyedül a vízzel gyűlik meg a baja.

A Nokia első Windows Phone 7 alapú készülékei a jelenlegi csúcsmodellek dizájnelemeit viszik majd tovább, de jövőre az alacsonyabb árszegmens meghódításával dizájnbeli szegmentálódásra is számítani lehet.

Hirdetés