Subnoti testbe bújt webterminál a Palmtól

Érdekes gépet mutatott be a minap a Palm. A Foleoról első ránézésre egy subnotebook, netán egy handheld PC jut az ember eszébe, szolgáltatáskínálata alapján viszont inkább egy amolyan webterminálról van szó.

A gép egy 10 hüvelyk átlójú kijelzőt és QWERTY billentyűzetet kapott. Operációs rendszere Linux, ami flash memóriából fut, mivel a gépben nem található merevlemez. Található benne WiFi és Bluetooth, GSM modul viszont nincs, ha tehát olyan helyen szeretnénk vele internetezni, ahol nincs WiFi hálózat, akkor azt csak egy mobiltelefon segítségével tehetjük meg.
A készülék fogadtatása annak ellenére elég vegyes, hogy a teljes specifikáció még nem is ismert. A processzor állítólag elég gyenge, még a YouTube videóinak lejátszására sem képes. Sarkalatos kérdés továbbá, hogy mekkora a belső tárhely, milyen módon bővíthető, vagy hogy van-e rajta USB port. Azt tudni, hogy jelenleg csak PalmOS-el és Windows Mobile-al szinkronizálható, BlackBerry vagy Symbian támogatás tehát még nincs, de nyáron már állítólag lesz.
A szoftveres részről sem tudni sokat, a géppel lehet internetezni, e-mailezni, Word és Excel fájlokat szerkeszteni, valamint PDF fájlokat megnyitni - ezeket a VGA kimenetnek köszönhetően projectoron is kivetíthetjük. Tömege 1,1 kg, egy töltéssel állítólag 5 órán keresztül üzemel. Ára 500 USD.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Palm

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés