Szenzorsziget nélkül futott be a Nokia 3.1 Plus

Alumíniumváz, méretes HD+ kijelző, dupla hátlapi kamera és nyolcmagos SoC – új versenyzőt küld a HMD Global a középkategóriába.

Méretes társat kapott a szerintünk túl kövéren árazott Nokia 3.1, amivel attraktívabb ajánlat lehet a középkategóriában. A Nokia 3.1 Plus egy 6"-es phablet 720 x 1440 pixels LCD megjelenítővel, ami 156,88 x 76,44 x 8,19 milliméteres és 180 grammos alumíniumházban kapott helyet, kék, ezüst vagy szürke színvariációban.


[+]

A 3.1 Plust a nyolcmagos Helio P22 hajtja meg, 2/16 vagy 3/32 GB-os tároló kíséretében, és úgy tudjuk, nálunk a szűkösebb kiszerelés lesz elérhető november végétől, 65 ezer forintért. Cserébe a felhasználó három kamerához juthat hozzá: az előlapon 8 megapixeles modullal fényképezhet, hátul pedig 5 megapixeles segédkamera produkál bokeh effektet az autofókuszos, 13 megapixeles főszenzorral összedolgozva, LED villanó támogatásával.

Kicsit lejjebb ujjlenyomat-olvasó pillantható meg, ami a 3.1-ről még lemaradt. Egyikükről sem hiányzik szerencsére a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet vagy a microUSB port, a 3.1 Plus esetében erről 3500 mAh-s telep tölthető. Ez a phablet is Android One rendszerrel érkezik, igaz, egyelőre még Oreót futtat, a Pie-ra még várni kell, de legalább a HMD jól áll a dologgal.


[+]

A microSD kártyával bővíthető ketyerét Cat.4-es LTE modemmel, 802.11b/g/n WiFi modullal, 4-1-es Bluetoothszal és GPS, GLONASS, BeiDou, illetve Galileo műholdakat bevető navigációs egységgel szerelték fel, és nem hiányzik az NFC sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 3.1 - ennyiért pont egyes

    Hiába a jól összerakott ház és a korrekt kijelző, ha öreg a forma és a hardver, a belépőszintű produktumra pedig középkategóriás árazást sütöttek. A Lumia 630 méltó utódja? Bocs, majd legközelebb.

  • Nokia 7 Plus - eddig is így kellett volna

    Az újra feltámadt Nokia első generációs okostelefonjai nem robbantották fel a piacot. A második kör viszont jónak tűnik, ha a 7 Plusból indulunk ki.

  • Nokia 3 - valaki most finntorog

    Symbian, MeeGo, Windows Phone és most Android: megtalálta-e a Nokia az ideális okosplatformot és a Lumiák méltó utódját, avagy az elbukott sorozatok hibáit ismétli?

Hirdetés