IFA 2016: Visszalépés a HTC One A9s

A Desire 10 csak szeptember 20-án fut be, ám nem érkezett a HTC a berlini IFA-ra üres kézzel: frissült egy népszerű tavalyi modell, bár nem feltétlenül ez a jó szó rá.

A pletykák igaznak bizonyultak: a HTC bemutatta, és Berlinben alighanem a mi is meg fogunk ismerkedni a One A9 folytatásával, amely s utótagot kapott, ám csak minimális ráncfelvarrásról lehet beszélni, és arról sem pozitív előjellel. A Snapdragon 617-es SoC-t a szintén nyolc Cortex-A53 magot tartalmazó MediaTek Helio P10 váltja, ami nem rossz, és akad 2/16 és 3/32 gigabájtos kiszerelés is.

A HTC One A9s inkább egy szerényebb kiszerelés, mint igazi folytatás
A HTC One A9s inkább egy szerényebb kiszerelés, mint igazi folytatás [+]

A rossz hírt a 1080p-s AMOLED kijelzőt leváltó, 720 x 1280 pixeles IPS panel jelenti (a képátló maradt 5"), és nem tudjuk, hogy a mai sűrű mezőnyben ez milyen árazás mellett fér bele (a végfelhasználói árat jelen pillanatban még nem ismerjük). A kamerák 5/13 megapixelesek (immáron optikai képstabilizátor nélkül), a telep 2300 milliamperórás, a One A9s pedig 146,49 x 71,5 x 7,99 milliméteres és 149,8 grammot nyom, azaz elmondható róla, hogy nincs 8 milliméter vagy 150 gramm.

Ha az A9s némileg csalódást is keltett, itt a reményteli hír a HTC erős ősze kapcsán: hamarosan a Desire vonal is frissül, csak picivel később. A HTC 10-hez hasonló nevet kapó 10 Lifestyle és a Desire 10 Pro szeptember 20-án érkezik a HTC tweetje szerint, noha ezeket a termékneveket egyelőre még csak a szakma aggatta rájuk.

A HTC Desire 10 Lifestyle-ról csak alapinformációk, a 10 Próról (fent) csak képek szivárogtak ki
Evan Blass renderképei [+]

A videóban látható mobil részletei kísértetiesen hasonlítanak az @evleaks által közölt renderképekhez, amelyeket Evan Blass a Desire 10 Prónak tulajdonít. A fenti lehet a HTC igazán erős ajánlata a felső-középkategóriában, esetleg a csúcskategória alján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

Hirdetés