Színes középkategóriással megy neki a Google-nek a Sharp Japánban

A Sharp AQUOS Sense 8 prémium házat, nagy felbontású kamerát és Snapdragon 6 Gen 1-es lapkát kínál a szigetország lakóinak.

Stabil 50% feletti részesedéssel dominál a japán mobilpiacon az Apple, de 2023 első negyedévében a Google-nek sikerült 9%-os részesedést elérnie, ezzel százalékosan előlépnie a második legnagyobbá a szigetországban. A siker kulcsa a Pixel 7a, és érdekes egyébként a japán mobilpiac kapcsán, hogy több statisztika szerint is inkább a megfizethető(bb) árú készülékeket keresik az emberek, mintsem az abszolút csúcsmodelleket, míg az amerikai vagy európai piacon a Pro, Max, Ultra telefonok a legkelendőbbek. Ennek oka a Techwire Asia szerint az, hogy Japánban a vásárlók általában inkább a kisebb kijelzős készülékeket keresik.

A japán mobilpiac legnagyobb szereplői 2023 első negyedévében
A japán mobilpiac legnagyobb szereplői 2023 első negyedévében (forrás: Counterpoint) [+]

A Google Pixel 7a sikerének megalapozott, hogy a Google mindhárom japán szolgáltatónál (SoftBank, AU, DOCOMO) árulja a telefont, és segítette az is a piaci térfoglalást, hogy kilépett a Kyocera, az FCNT és a Balmuda a helyi gyártók közül, ezzel a Sony-t és a Sharpot meghagyva nagyobb nevű alternatívaként. A Sharp közvetlenül a Pixel 7a-ra lő most bemutatott AQUOS Sense 8 okostelefonjával, és árban is alávág az amerikai konkurensnek (62 700 jenért adja a Google a Pixel 7a-t, 62 150 jenért a Sharp a Sense 8-at).

A Sense 8 négy színben érhető el, a hátlap és a keret alumíniumA Sense 8 négy színben érhető el, a hátlap és a keret alumíniumA Sense 8 négy színben érhető el, a hátlap és a keret alumíniumA Sense 8 négy színben érhető el, a hátlap és a keret alumínium A Sense 8 négy színben érhető el, a hátlap és a keret alumínium (forrás: Sharp) [+]

A telefont a Sharp úgy tervezte, hogy egyszerűen használható jó kamerával és hosszú üzemidővel segítse a felhasználó mindennapjait. A 153 x 71 x 8,4 mm-es és 159 grammos, IP68 védett, MIL-STD-810G tanúsítványt szerzett alumínium házba ezért 5000 mAh-s akkumulátor került. Az előlapot egy 6,1 hüvelykes IGZO OLED panel foglalja el, ezen 1080 x 2432 pixel, frissíteni pedig 1 és 180 Hz között tud dinamikusan. Az ígért fényerő maximuma 1300 nit. Az ujjlenyomat-leolvasó a bekapcsoló gombba került, a készülék oldalára.


[+]

A telefon agya a Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1-es lapkája, mellé 6 GB tárhely és 128 GB microSD-vel 1 TB-ig bővíthető tárhely jár. A microSD mellett a régi jó dolgokból megmaradt a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó is, az USB-C pedig töltés és adatátvitel mellett DisplayPort funkcióra is használható. A hátlapon egy 50 megapixeles főkamera (1/1,55”-es szenzorral, f/1,9, 23 mm ekvivalens, 84 fokos látótér, 1 mikronos pixelmérettel, OIS-sel és 2x szenzorzoommal) és egy 8 megapixeles ultraszéles (f/2,4, 120 fokos látótér, 15 mm ekvivalens) fotóz és videóz, az előlapi kamera (f/2, 78 fokos látótér, 26 mm ekv.) felbontása szintén 8 megapixel.


[+]

Adott még az NFC is, van 2D-s arcazonosítás, a SIM-kártyákat és a memóriakártyát fogadó rekesz pedig kézzel is könnyedén nyitható, ahogy a Sony telefonjain is. Támogatja a telefon az eSIM-et, adott az 5G modem és van WiMAX 2+ is. A készülék egyetlen negatívuma papíron az, hogy a teljes alumínium hátlap és keret miatt nem képes vezeték nélküli töltésre, a vezetékes töltés pedig 160 percet vesz igénybe. Mivel a Sharp a japán belső piacra gyárt már csak telefonokat, így felénk valószínűtlen, hogy valaha is kapható lesz ez a modell, megmarad érdekességnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés