Szinte minden kiderült a Realme Pad Miniről

Április 4-től kapható a kis táblagép a Fülöp-szigeteken, így már ismert a specifikációs listája.

Pont a napokban írtam róla egy hírt, hogy a régebb óta pletykált Realme Pad Mini hamarosan kapható lesz a Fülöp-szigeteken. A dátum már biztos, április 4-én kerül forgalomba a táblagép a távol-keleten, a Lazada weboldalának köszönhetően azonban a teljes termékspecifikáció és az ár is felkerült az internetre.

 

A Realme Pad Mini 8.7 hüvelyk átmérőjű LCD panelt kínál majd 1340 x 800 pixeles felbontással. A 16,7 millió színt megjelenítő kijelző a táblagép testének 84,59%-át foglalja el, a képfrissítésről nincs a leírásban külön említés, így megkockáztatom, hogy 60 Hz-es panel lesz a készülékben. A tablet alumínium unibody házban érkezik fekete vagy kék színben, tömege 372 gramm, magassága, szélessége és mélysége pedig 211,8 x 124,5 x 7,6 milliméter. Az élek szögletesek, felülre elfért egy hangszóró és egy 3,5 milliméteres audio jack (bár a termék leírása nem említi, a reklámban látszik), alulra pedig egy hangszóró és egy USB-C adapter került.

A két hangszóróval sztereó hangzásra képes a tablet, hang felvételére viszont csak egy mikrofonja van. Az USB-C kábelen keresztül 18 wattal lehet tölteni a 6400 milliamperórás telepet, amely képes energiát leadni is kábelen keresztül. Kamerából kettő van, ezekről annyit tudni, hogy a hátsó 8 megapixeles és egy, a hátlapból kidudorodó kameraszigetben kapott helyet, az előlapi pedig 5 megapixeles és a rövidebb szélen helyezték el.

Rendszermemóriából 3 vagy 4 GB, tárhelyből pedig 32 vagy 64 GB választható opció. A tároló 1 TB-ig bővíthető microSD kártyával, ami a SIM-tálcán csúszik be a készülékbe. A Realme Pad Mini ugyanis 4G-képes kiadásban is kapható lesz a csak Wi-Fi-s verzió mellett. Wi-Fiből támogatottak a 2,4 és az 5 GHz-es hálózatok, Bluetoothból 5.0 van a tabletben.


[+]

A számításokért tényleg az Unisoc Tiger T616 chipje a felelős. A 2019-ben bemutatott lapka 12 nanométeren (FinFET) készül a TSMC nodejain, belépőszintű SoC-ről van szó: a nyolcmagos CPU két ARM Cortex A75 magot használ, amik 2 GHz-ig képesek felpörögni, mellettük pedig hat ARM Cortex A55 van 1,8 GHz-es maximális órajellel. A GPU egy Mali G57MP1-es. A tableten a Realme UI for Pad fut, de Android 11 alapokon, hiába van a rendszerből Android 12-es változat, amit például a nagyobb Realme Pad is futtat.

A Realme-ökoszisztémája.
A Realme-ökoszisztémája. (forrás: Realme) [+]

Ujjlenyomat-leolvasóról nincs szó, vélhetően 2D-s arcazonosítással lehet majd a jelszó mellett lezárni a táblagépet. A Realme valamelyik óráját vagy karkötőjét használva a tablet képes feloldani magát és az eszköz képes képernyőtükrözésre is. Az árazás egyelőre kérdéses, a Realme Pad 200 dollár körüli értéken nyitott, így várhatóan a miniatürizált változat olcsóbb lesz.

Azóta történt

  • Megjelent a Realme Pad Mini

    A gyártó csak úgy ontja magából az új eszközöket, ma megjelent a 8,7 hüvelykes táblagépük. Igaz, egyelőre csak a Fülöp-szigeteken.

Előzmények

Hirdetés