Táblagépek és okostelefonok gyártásába fog az NVIDIA?

Az idei CES egyik bombameglepetése volt, hogy az NVIDIA saját maga készített egy játékra kihegyezett hordozható eszközt. A chipgyártó azonban nem áll meg itt, komolyabban is nekifut annak, hogy saját maga gyártson komplett gépeket, elsősorban tableteket. A Tegra 3 processzorok köré ugyanis egyelőre kevés gép épül, legalábbis az NVIDIA a jelek szerint így érzi, ezért nekifog annak, hogy saját maga építsen össze ilyen eszközöket.

A leghamarabb májusban kézzelfoghatóvá váló termékek kapcsán azonban nem arra kell gondolni, hogy az NVIDIA olyan gyártóvá válik, mint mondjuk a Samsung, hiszen ahhoz komolyabb befektetésre, értékesítési és szervizhálózatra és marketingre lenne szükség. Ehelyett kisebb gyártókat keresnek meg egy-egy teljesen készre hozott, de márkajelzés nélküli termékkel, így a partnernek szinte semmit sem kell csinálnia, csak átmatricáznia a masinát olyanra, amilyenre szeretné. Lehet, hogy ettől még az NVIDIA és a Tegra 3 feliratok megmaradnak itt-ott, de ez egy kisebb gyártó számára még akár pozitívum is lehet.

Az NVIDIA nyilván abban bízik, hogy az így számottevő méretekre feldióuzzasztott gyártás kapcsán olcsóbban szerezhet bizonyos beszállítóktól komponenseket, illetve növelheti a Tegra 3 alapú gépek piaci részesedését. Ez egyébként nem egy most kitalált, forradalmi ötlet, az NVIDIA hasonlót már évek óta csinál a videokártyák piacán. Hogy a chipgyártó jelenlegi, nagyobb partnerei mit fognak ahhoz szólni, hogy ugyanazt a Tegra 3 processzort nem csak megkaphatják kisebb cégek is, hanem a konkrét gyártási folyamatot is magára vállalja az NVIDIA, arról persze nem szól a fáma, de vélhetően úgy gondolkodtak, hogy az úgynevezett A-brandek úgyis a Tegra 4 felé kacsintgatnak majd, ráadásul az NVIDIA tervei szerint a Tegra 3 köré épített masinák inkább az ázsiai és orosz régiókban bukkannak majd fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés