Takarékosabb lehet a Pro, mint az Ultra?

Tesztelték a Xiaomi 13 Ultra új Huaxing C7 kijelzőjét, többet fogyaszt a Pro modellben található E6-nál.

Új, a TCL és a Xiaomi közös fejlesztéseként megvalósult kijelzőt kapott a Xiaomi 13 Ultra. A friss Huaxing C7-es LTPO3 AMOLED panel a Xiaomi szerint akár 2600 nites fénysűrűséget is képes kipréselni magából és professzionális pontosságúk színei. Egy friss kínai teszt alapján viszont úgy tűnik, energiahatékonyságban alul marad az új 6,73 hüvelykes megjelenítő a Xiaomi 13 Pro okostelefonokban található Samsung E6 AMOLED panelhez képest.

A Xiaomi a legfényesebb OLED kijelzőként hivatkozik az új megjelenítőre, mely a 13 Ultrába került.
A Xiaomi a legfényesebb OLED kijelzőként hivatkozik az új megjelenítőre, mely a 13 Ultrába került. [+]

A Xiaobai Evaluation tesztjei szerint a C7-es panel 100 nites fénysűrűségnél még nem fogyaszt többet, de 350 nitnél a Pro telefon E6-os kijelzője 0,933 wattot, az Ultra modell C7-e pedig már 1,055 wattot igényel. Ahogy pedig egyre magasabbra emelik a manuális fényerőt, a kézi vezérlés maximumánál, 510 nitnél az év elején bemutatott Pro mobil 1,57 wattot fogyaszt, az Ultra viszont már 1,77-et. Ez 10 százalékos előny a Pro modellnek a manuális tesztben, és ez alapján lehet arra számítani, hogy tovább nő a szakadék a két panel között, ahogy az automata fényerő működésbe kezd. Hogy ez milyen üzemidőbeli különbségeket eredményez a gyakorlati használat során, azt egyelőre nem tudni, de az Ultra valamivel nagyobb (5000 vs. 4820 mAh) akkumulátorral van felszerelve, mint a Pro.

Fogyasztási adatok megegyező fényerő mellett
Fogyasztási adatok megegyező fényerő mellett (forrás: Weibo) [+]

Vélhetően a Xiaomi azért választotta a 13 Ultrához az új, TCL gyártotta kijelzőket, hogy alacsonyabban tartsák a telefon anyagárát, a kínai piacon nem is kerül jelentősen többe a Pro modellnél a kamerás teljesítményben többet ígérő 13 Ultra.

Előzmények

  • Öt kamerával debütált a Xiaomi 13 Ultra

    A prezentáció nagyrészt a négy hátoldali kameráról szólt, de egyébként telefonálásra is alkalmas az eszköz.

  • Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám

    A 12S Ultra iránti vágyat enyhítheti a Xiaomi idei első csúcskészüléke. A tavalyi botladozást követően jól összeszedett csomagot kapunk, ha hajlandóak vagyunk félmilliót a pénztárnál hagyni.

Hirdetés