Tarol a Nokia

Elsősorban a feltörekvő piacokon bővülő értékesítésnek köszönhetően 19 százalékkal, 1,27 milliárd euróra nőtt a finn Nokia negyedik negyedéves profitja. Az árbevétel 13 százalékkal, 11,7 milliárd euróra emelkedett.

A világ vezető mobiltelefon-gyártója ezzel alaposan lekörözte legnagyobb riválisát, az amerikai Motorolát, amelynek 48 százalékkal zuhant a profitja a tavalyi év utolsó három hónapjában. A piac harmadik helyezettje, a dél-koreai Samsung szintén veszteségről számolt be az utolsó negyedévben. Ezzel szemben a drágább mobilok piacán nyomuló Sony Ericsson háromszoros nyereségbővülésről számolt be, köszönhetően a zenelejátszós és kamerás készülékei iránti erős keresletnek.

A Nokia vezérigazgatója, Olli-Pekka Kallasvuo úgy véli, hogy 2010-re 4 milliárd mobiltelefonos lesz a világon. Az ehhez szükséges új előfizetők többsége a feltörekvő piacokról kerül majd ki. India több mint 6 millió, Kína 5 millió új felhasználóval járul hozzá a föld lakosságának többségét meghódító mobilmániához.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés